151 rețete de post
Cu un cuvânt de învățătură despre post de preot dr. Valentin Fotescu
Postul reprezintă unul dintre cele mai binefăcătoare mijloace de păstrare a sănătății și a limpezimii gândirii, ajutând organismul să elimine toxinele acumulte printr-o alimentație neatentă și îngăduindu-i sufletului să se apropie, după râvna fiecăruia, de curățenia spirituală. Zilele și perioade de post de peste an sunt numeroase și de multe ori alimentația devine monotonă, din „lipsă de inspirație”.
Mihai Bășoiu, maestru în arta gastronomiei, a ales cu grijă cele 151 rețete de gustări, salate, supe, ciorbe, mâncăruri de post și dulciuri. Majoritatea rețetelor vor fi pe placul celor care preferă să mănânce sănătos și gustos, dedicându-și o mică parte din timp preparării mâncării zilnice. Fiecare rețetă are micul ei secret, de multe ori păstrat prin tradiție și constând în adăugarea celui mai potrivit ingredient sau, dimpotrivă, din evitarea adăugării unor mirodenii folosite cu prea multă dezinvoltură în bucătărie. Bucatele de post pot avea personalitatea și savoarea lor, conținând totodata ingrediente cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru virtuțile lor de aliment-medicament.
Cartea conține și un capitol dedicat preparatelor din pește, îngăduite în zilele cu dezlegare din post, iar autorul a inclus și câteva rețete inedite, rămase de la bucătari celebri ai Romei antice.
Editura | Meteor Press |
---|---|
Ediția cărții | a II-a |
ISBN | 9789737288615 |
Număr de pagini | 128 |
Formatul cărţii | 13 x 20 cm |
Tip copertă | necartonată |
Data apariției | 2023 |
Cu un cuvânt de învățătură despre post de preot dr. Valentin Fotescu
Postul reprezintă unul dintre cele mai binefăcătoare mijloace de păstrare a sănătății și a limpezimii gândirii, ajutând organismul să elimine toxinele acumulte printr-o alimentație neatentă și îngăduindu-i sufletului să se apropie, după râvna fiecăruia, de curățenia spirituală. Zilele și perioade de post de peste an sunt numeroase și de multe ori alimentația devine monotonă, din „lipsă de inspirație”.
Mihai Bășoiu, maestru în arta gastronomiei, a ales cu grijă cele 151 rețete de gustări, salate, supe, ciorbe, mâncăruri de post și dulciuri. Majoritatea rețetelor vor fi pe placul celor care preferă să mănânce sănătos și gustos, dedicându-și o mică parte din timp preparării mâncării zilnice. Fiecare rețetă are micul ei secret, de multe ori păstrat prin tradiție și constând în adăugarea celui mai potrivit ingredient sau, dimpotrivă, din evitarea adăugării unor mirodenii folosite cu prea multă dezinvoltură în bucătărie. Bucatele de post pot avea personalitatea și savoarea lor, conținând totodata ingrediente cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru virtuțile lor de aliment-medicament.
Cartea conține și un capitol dedicat preparatelor din pește, îngăduite în zilele cu dezlegare din post, iar autorul a inclus și câteva rețete inedite, rămase de la bucătari celebri ai Romei antice.
Validate your login