5000 I. Hr. si alte fantezii filosofice. Probleme, paradoxuri, ghicitori si rationamente

Epuizat din stoc
SKU
a103727
Preț special 21.98 LEI Preț standard 29.30 LEI
Pe scurt

Cartea publicata in 1983 este impartita in cinci parti (ce cuprind treisprezece capitole). Fiecare capitol este constituit dintr-un dialog sau dialoguri, povestiri sau rationamente ce abordeaza, in general, paradoxuri, probleme de filosofie, logica si matematica.

Construit cu umor pe o mica istorie a paradoxurilor, 5000 i. Hr. reprezinta un curs scurt de logica si filosofie care ii ofera cititorului posibilitatea de a se delecta cu cele mai frumoase probleme si anecdote din domeniu. Totodata, dat fiind ca autorul este unul dintre cei mai mari logicieni si un iubitor al paradoxurilor, textele de fata reprezinta cel mai bun curs de formare a abilitatii de a gandi. „Fiecare pagina te face sa gandesti, iar gandirea devine o distractie.” (Isaac Asimov)


„Magicienii buni, comicii buni si filosofii buni au un lucru in comun: ne fac sa pricepem ca din senin, spre incantarea si revolta noastra, ca modurile noastre de a gandi, aparent nevinovate, ne-au indus in eroare. Atunci cand toti acesti trei practicieni se regasesc intr-o persoana, aceea este Ray Smullyan.” (Daniel Dennett)

Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 978-606-587-286-8
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs5000 I. Hr. si alte fantezii filosofice. Probleme, paradoxuri, ghicitori si rationamente
Rating-ul tău