Astazi, intr-o lume invadata de produse alimentare de tot felul, mai mult sau mai putin naturale, una din doua persoane sufera de o alergie alimentara.
Cei care se simt rau ignora adesea adevaratele cauze, pentru ca alergiile de acest tip raman de cele mai multe ori ascunse. Printre simptomele cele mai frecvente se numara: dureri abdominale, luare in greutate, balonare, diaree sau constipatie, urticarie, astm, insuficienta respiratorie, rinita alergica, oboseala cronica, depresie si dureri de cap.
"Alergii alimentare" va arata care sunt diferentele intre o alergie si intolerantele sau sensibilitatile alimentare. In plus, pentru ca majoritatea alergiilor alimentare pot fi tratate, sunt prezentati principalii 20 de alergeni alimentari si modalitatile prin care le putem contracara efectele.
Patrick Holford, unul dintre cei mai apreciati nutritionisti din Marea Britanie, a fondat in 1984 Institute for Optimum Nutrition din Londra. Cartile lui s-au vandut in peste un milion de exemplare, in 30 de tari.