Coloniştii din Catan - Navigatorii

Epuizat din stoc
SKU
C194470
114.20 LEI

Detalii

Aşa cum indică şi numele jocului, această extensie vă va oferi şansa de a naviga. Costul de construcţie a corăbiilor este o carte cu lemn şi una cu lână, iar funcţia acestora este similară cu funcţia drumurilor pe uscat, singura diferenţă este că, desigur, corăbiile pot fi mutate.

În extensia Navigatorii, jocul se derulează pe baza a 11 scenarii predefinite. Factorii de care depinde victoria unui jucător diferă de la scenariu la scenariu. Pe lângă aceasta, există, bineînţeles, şi diferenţe în structura acestora: există scenarii în care tabla este alcătuită din mai multe insule de dimensiuni mici, altele presupun două insule mai mari sau una mai mare şi mai multe insule mici, chiar şi de dimensiunea unui singur hexagon. Jucătorii primesc puncte câştigătoare pentru fiecare insulă descoperită. Condiţia pentru descoperirea acestora depinde de scenariu.

Una dintre cele mai importante noutăţi în comparaţie cu jocul de bază o reprezintă introducerea minelor de aur. Acestea sunt hexagoane de teren noi care pun la dispoziţia jucătorilor o nouă materie primă: aurul. Aurul reprezintă însă doar un material de schimb, nu există cărţi cu resurse corespunzătoare. Dacă se dă cu zarul numărul corespunzător minei de aur, toţi jucătorii afectaţi îşi pot lua câte o resursă la alegere.

Un alt element nou este corabia piraţilor: când se dă „7” cu zarul, jucătorii pot să aleagă între folosirea acesteia sau a hoţului. Dacă piratul ocupă un câmp maritim, nu se va putea circula pe drumurile maritime învecinate (acestea nici nu pot fi accesate, nici nu pot fi părăsite). Trebuie menţionat şi faptul că drumurile maritime se iau în considerare când se stabileşte cel mai lung drum comercial, iar singura posibilitate de a ajunge la insulele noi este prin construirea de drumuri maritime.

Mai multe informații

Mai multe informații
Numar de Jucatori 3
Varsta 10+
Autorul Jocului Klaus Teuber
Durata Jocului 90 minute
Componente 60 de corăbii, 1 pirat, 10 cartonaşe reprezentând porturi, elemente suplimentare pentru o experienţă de joc variată.
Tipul de Joc Board Game
Extensii Coloniştii din Catan – Navigatorii 5-6 jucători

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Coloniştii din Catan - Navigatorii