Cuvînt‑înainte de dr. Frank Vinicor
Reţete de Karen A. Weinstock şi Timothy J. Aubert
Traducere de Dan Bălănescu
Bestseller în Statele Unite ale Americii
Diagnosticat el însuşi cu diabet la o vîrstă fragedă, dr. Richard K. Bernstein propune un ghid accesibil şi detaliat al metodei sale revoluţionare de a menţine glicemia diabeticilor în limite normale, ajutîndu-i astfel să evite sau să elimine complicaţiile pe termen lung ale bolii. Volumul include informaţii actualizate în legătură cu noi produse, tipuri de insulină, medicamente şi dispozitive în tratamentul diabetului. Insistînd asupra unei diete corecte şi precise, care evită excesul de carbohidraţi, dr. Bernstein explică legătura dintre supraalimentaţie, obezitate şi diabet, punînd în evidenţă mecanismele bolii, în aşa fel încît pacienţii să-şi poată înţelege şi controla mai bine afecţiunea. Secţiunea dedicată planificării dietei include recomandări pentru crearea unui regim alimentar personalizat, precum şi un set de cincizeci de reţete sărace în carbohidraţi şi bogate în proteine.