Când afirmăm că suntem ceea ce mâncăm, ar trebui să avem în vedere în primul rând creierul, cu structura și funcțiile sale. Nu doar gândirea și capacitatea de memorare, ci și dispoziția sufletească și voința depind, mai mult decât ne convine să credem, de nutriție. De asemenea, de multe ori uităm sau ignorăm faptul că tot ce consumăm poate avea un efect direct, de lungă durată, ba chiar ireversibil asupra organului-minune.
Autoarea acestei cărți a copilărit în Italia, într-una dintre acele zone în care oamenii sunt sănătoși, fericiți, sociabili și trăiesc până la adânci bătrâneți. Iar asta se datorează în primul rând, după cum i-au confirmat-o studiile de specialitate, dietei lor mediteraneene. Ajunsă în Statele Unite, a făcut o comparație cu obiceiurile alimentare de acolo, iar concluziile au fost alarmante.
Lisa Mosconi subliniază legătura dintre dietă și buna funcționare a creierului.
Dacă ți-a trecut vreodată prin minte că îi poți da creierului o hrană mai bună ca să gândești mai bine, atunci trebuie neapărat să citești această carte.
O schimbare importantă pe care cu toții ar trebui să o luăm în considerare: să fim atenți la cum ne face mâncarea să ne simțim, nu la cum ne face să arătăm. Întocmai motivul pentru care noua carte a Lisei Mosconi este ca o gură de aer proaspăt!
Devino mai inteligent mâncând bunătăți precum somonul marinat preparat după rețeta acestei specialiste în nutriție cu adevărat geniale.
Am învățat foarte multe lucruri de-a lungul timpului din lucrările lui Mosconi. Pornind din laborator și ajungând în bucătărie, ideile ei valoroase sunt completate cu recomandări pe care oricine le poate urma.
Într-o epocă în care confuzia despre ce trebuie sau nu trebuie să mâncăm este la ordinea zilei, cartea lui Mosconi e ca un far călăuzitor. Autoarea ne oferă sfaturi care pot fi urmate cu ușurință în viața de zi cu zi, însoțite de știința din spatele lor, care este deopotrivă încântătoare și accesibilă. O lectură obligatorie!