Iubirile croitoresei

Epuizat din stoc
SKU
C182838
41.24 LEI

Detalii

Bestsellerul spaniol al anului 2010, cu peste un milion de exemplare vîndute!
Romanul se află în curs de traducere în peste 25 de limbi şi urmează să fie adaptat pentru TV, într-o mini-serie de 13 episoade care se vor difuza la sfîrşitul acestui an.

Iubirile croitoresei este o aventură pasionantă, trăită în saloane haute-couture şi mari hoteluri luxoase, unde conspiraţiile politice şi neştiutele misiuni ale serviciilor secrete se împlesc cu loialitatea faţă de cei iubiţi şi forţa de neînfrînt a dragostei.

În lunile premergătoare insurecţiei franchiste, tînăra croitoreasă Sira Quiroga părăseşte Madridul, mînată de nemărginita iubire pentru un bărbat aproape necunoscut. Se stabileşte împreună cu acesta în Tanger, oraş monden, exotic şi vibrant, unde i se întîmplă ceva ce nici nu-şi poate imagina. Căci aici va fi Sira şi trădată, şi părăsită.

Singură, copleşită de datoriile lăsate de fostul iubit, pleacă la Tetuan, capitala Protectoratului spaniol al Marocului. Prin manevre nu tocmai ortodoxe şi ajutată de prieteni de o reputaţie îndoielnică, Sira îşi făureşte o nouă identitate şi deschide un elegant salon de croitorie, pentru cliente venite de departe şi al căror prezent e greu de ghicit.

La sfîrşitul războiului civil din Spania, cînd în Europa stă să izbucnească al doilea război mondial, Sira îşi împleteşte soarta cu aceea a cîtorva personaje istorice, printre care Juan Luis Beigbeder (enigmaticul şi prea puţin cunoscutul ministru de Externe din primii ani ai franchismului), amanta lui, excentrica Rosalinda Fox, şi ataşatul naval Alan Hillgarth, pe atunci şeful spionajului britanic din Spania. Cu toţii o vor face să ia o hotărîre riscantă, în care stofele, cusăturile şi tiparele de croitorie vor fi faţa vizibilă a unei existenţe zbuciumate şi primejdioase.


Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Polirom
Colecție Biblioteca Polirom. PROZĂ XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1937-5
Traducător Ileana Scipione
Număr de pagini 608
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2011

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Iubirile croitoresei