Jurnale 1914-1916. Câteva remarci asupra formei logice

în stoc
SKU
HU001356/1
Preț special 7.22 LEI Preț standard 9.63 LEI

Detalii

Volumul de faţă pune la dispoziţia cititorului român două texte care ilustrează în chip deosebit dezvoltarea internă a filozofiei lui Wittgenstein în perioada de tinereţe. Ele încadrează temporal scrierea Tractatus logico-philosophicus, după redactarea căreia Wittgenstein a renunţat la preocupările filozofice, reluându-le abia peste un deceniu.


Astfel reunite, cele două texte ne arată, pe de o parte, cum a luat naştere Tractatus-ul şi, pe de altă parte, care anume probleme au dus la abandonarea definitivă a concepţiilor din această carte. Am putea spune că, potrivite precum două lentile, ele ne ajută să ne focalizăm privirea asupra „primei filozofii“ a lui Wittgenstein şi mai cu seamă asupra acelor probleme care vor face ca din ea să ia naştere, mai târziu, după o tranziţie îndelungată, o „a doua filozofie“.Una dintre cele mai grele sarcini ale filozofului este de a găsi locul unde îl strânge pantoful.

„A nu te preocupa de ceea ce ai scris cândva! Să reîncepi întotdeauna să gândeşti cu prospeţime, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.“

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Humanitas
Colecție În afara colecţiilor
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-2774-2
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2010

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Jurnale 1914-1916. Câteva remarci asupra formei logice