În 1987, autorul francez publica Je mange, donc je maigris (titlul original al cărţii de faţă) şi începea o adevărată revoluţie în domeniul dieteticii. Conceptul de indice glicemic, formulat de el, stă la baza metodei sale, total opusă regimurilor de tip hipocaloric. Montignac demonstrează că nu cantitatea alimentelor contează, ci calitatea lor. Aşadar, nu ne îngrăşăm pentru că mâncăm prea mult, ci pentru că alegem alimentele greşite. Susţinute de importante studii ştiinţifice, cărţile sale au fost traduse în 25 de limbi şi publicate în 42 de ţări, în peste 16 milioane de exemplare.
Mănânc, slăbesc şi mă menţin propune o versiune actualizată a cărţii care l-a făcut celebru pe Michel Montignac. Această nouă ediţie, completă, oferă soluţia perfectă pentru cei care vor să slăbească, să îşi menţină greutatea sau pur şi simplu să se simtă în formă fără să renunţe la plăcerile gastronomiei.
Mănânc, slăbesc şi mă menţin propune o versiune actualizată a cărţii care l-a făcut celebru pe Michel Montignac. Această nouă ediţie, completă, oferă soluţia perfectă pentru cei care vor să slăbească, să îşi menţină greutatea sau pur şi simplu să se simtă în formă fără să renunţe la plăcerile gastronomiei.