Memoriile unui fugar

în stoc
SKU
HU001535/1
34.68 LEI

Detalii

˝Farmecul munţilor, nemărginirea mării, monumentele celebre pe care ai visat toată viaţa să le vezi, elogiile celorlalţi, pe care ţi le-ai dorit, având sentimentul că ele te scutesc de orice tristeţe, că te prefac într-un om cu adevărat fericit, toate acestea se estompează, capătă paloarea negurilor dimineţii. Ce rămâne, te întrebi? Rămâne eventual nădejdea că n-ai trăit degeaba, ca în parabola celor zece talanţi, şi că poate acesta să fie motivul pentru ca să fii cântărit şi judecat cu indulgenţă. Da. Asta rămâne, speranţa unei indulgenţe, a unei bunătăţi infinite, pe care nu ai cum să ţi-o imaginezi, pentru că infinitul nu este o unealtă a noastră, a pământenilor, şi că datorită ei ţi se va acorda ceea ce de fapt nu prea meriţi: iertarea şi sălăşluirea ta printre cei care o merită mai mult decât tine.˝ (Lidia Stăniloae)

Lidia Stăniloae este născută la 8 octombrie 1933 în Sibiu, fiica părintelui profesor Dumitru Stăniloae şi a soţiei sale Maria. Între 1951 şi 1955 urmează cursurile Facultăţii de Fizică – Secţia Fizică Atomică a Universităţii din Bucureşti, fiind eleva academicianului profesor dr. Horia Hulubei. Lucrarea sa de diplomă este prima lucrare din România, despre teoria fisiunii nucleare. Până în 1958 lucrează în cadrul Facultăţii de Fizică şi în calitate de cercetător la IFA. La arestarea tatălui său în 1958, este dată afară. Se căsătoreşte în 1958 şi are un fiu, Dumitru Horia Ionescu. Din 1961 este profesor de fizică la Grupul Şcolar de Chimie Alimentară din Bucureşti. Îşi începe cariera literar în 1970, publicând volumele de poezii Versuri, Munţii şi Locul unde aştepţi. Traduce din limba germană Însemnările lui Malte Laurids Brigge, de Rilke, şi un volum de versuri al poetei germane Hilde Domin.
În 1984 emigrează împreună cu fiul său în Germania, lucrând în cadrul Universităţii din Freiburg. Publică în 1991 volumul Raiul inocenţilor la Editura Cartea Românească, iar în anul 2000 lucrarea Lumina faptei din lumină cuvântului, la Editura Humanitas. În 2006 apare, în limba germană, romanul istoric Zahringerblutt, având ca temă înfiinţarea oraşului Freiburg la 1120, lucrare care se bucură de mare interes în Germania. În paralel, are o activitate intensă de conferenţiar în ţările occidentale: Germania, Franţa, Belgia s.a.

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Humanitas
Colecție Memorii/Jurnale/Biografii
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-2469-7
Număr de pagini 332
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Memoriile unui fugar