Nimicul de temut

Epuizat din stoc
SKU
C150465
38.44 LEI

Detalii

Selectată UNA DINTRE CELE MAI BUNE 10 CĂRŢI ALE ANULUI 2008 de New York Times
Selectată UNA DINTRE CELE MAI BUNE 5 CĂRŢI DE NON-FICŢIUNE ALE ANULUI 2008 de New York Times
Selectată UNA DINTRE CELE MAI BUNE 10 CĂRŢI ALE ANULUI 2008 de The Times

„Biblia desăvârşită a disperării aristrocrate [...] Cel mai puternic manual de «self-help»: cel pe care trebuie să-l citeşti înainte să mori.” (Tim Adams, Men's Vogue)

„Am putea crede că Nimicul de temut – în esenţă, o demolare socrato-freudiană a tuturor consolărilor tradiţionale în privinţa morţii […] şi o recunoaştere făţişă a angoaselor personale – îl va arunca pe cititor în ghearele disperării sau ale spaimei. Dar asta nu se întâmplă din două motive.
Primul este acela că este atât de bună – o realizare literară de excepţie şi, paradoxal, cu umor de bună calitate din abundenţă – încât cititorul ajunge să nu-i pese, chiar dacă doar temporar, de Doamna cu Coasa care ne aşteaptă pe toţi. Nimicul de temut este o otravă care se transformă, cel puţin pentru o vreme, în propriu-şi antidot.

Al doilea motiv [...] este că suntem extraordinar de norocoşi să ne aflăm aici, putând să citim cărţi ca acestea. Dacă moartea este costul vieţii, deşi preţul e cam piperat, merită fiecare bănuţ. (Dan Menaker, Barnes & Noble Review)

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Nemira
Colecție Babel
Ediția cărții I
ISBN 978-606-8073-65-1
Traducător Mihai Moroiu
Număr de pagini 336
Formatul cărţii 12 x 22 cm
Tip copertă Cartonat
Data apariției 2009

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Nimicul de temut