Arta de a consuma inteligent

în stoc
SKU
a273504
44.90 LEI
Pe scurt
Consumerism și cumpătare, răsfăț și abținere, trup și spirit, plăcere și abandon, abundență și grație și rafinament. Pe scurt, echilibru, respect de sine și fericire. „Când depășim măsura, cea mai mare plăcere devine cea mai mare neplăcere!“ Seneca „O grădină mică și câteva smochine, puțină brânză și, alături, trei sau patru prieteni – asta era opulența lui Epicur.“ Nietzsche, Călătorul „Rețeta pentru o viață fericită? Băi calde, coniac vechi, șampanie rece și mazăre proaspătă. “ Winston Churchill
Mai multe informații
EdituraBaroque Books & Arts
Colecție Savoir vivre
Ediția cărții I
ISBN 978-630-652-241-5
Traducător Luminita Corneanu
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 14 x 21 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsArta de a consuma inteligent
Rating-ul tău

Consumerism și cumpătare, răsfăț și abținere, trup și spirit, plăcere și abandon, abundență și grație și rafinament. Pe scurt, echilibru, respect de sine și fericire.

„Când depășim măsura, cea mai mare plăcere devine cea mai mare neplăcere!“ Seneca

„O grădină mică și câteva smochine, puțină brânză și, alături, trei sau patru prieteni – asta era opulența lui Epicur.“ Nietzsche, Călătorul

„Rețeta pentru o viață fericită? Băi calde, coniac vechi, șampanie rece și mazăre proaspătă. “ Winston Churchill

REGIMUL DE AUR

Acasă

  • Nu mâncați și nu beți în timp ce gătiți.
  • Nu mâncați direct din frigider sau din cămară: întotdeauna puneți mân­carea pe o farfurie sau într-un bol…
  • Chiar dacă nu e vorba decât de o gustare, nu mâncați în picioare, ci așezați-vă, pentru a vă bucura cât mai mult.
  • Începeți totdeauna mesele cu o supă sau cu o salată.
  • La sfârșitul mesei, înainte de a strânge, ambalați imediat ce rămâne pentru a nu fi tentați să mai mâncați.
  • Totdeauna să aveți o rezervă strategică în geantă – fructe uscate sau un baton de proteine ca să nu cedați tentațiilor de pe stradă.

La restaurant

  • Comandați sosurile separat.
  • Cereți să vi se pună la pachet dacă v-ați săturat.
  • Nu mâncați pâine.
  • Împărțiți aperitivul, împărțiți desertul.

ÎN FIECARE ZI A VIEȚII TALE:

  • un pahar de apă la trezire și unul la culcare;
  • trei mese ușoare;
  • cu excepția legumelor, niciodată încă o porție;
  • un singur pătrățel de ciocolată (de cea mai bună calitate);
  • la două zile de derapaj, două de recuperare;
  • să mănânci cu prietenii din plăcere și singur, pentru sănătate;
  • supe iarna, salate de crudități vara;
  • nu mai mult de cinci mese la restaurant pe săptămână;
  • numai în restaurante de calitate sau te mulțumești cu sandvișurile de acasă;
  • produse de calitate „bio“ (asta ar trebui să fie de la sine înțeles);
  • puțin zahăr sau deloc;
  • două sau trei linguri de ulei de cea mai bună calitate (de măsline, de nuci, de sâmburi de struguri…);
  • legume și fructe;
  • pește, ouă sau carne slabă de două sau trei ori pe săptămână;
  • interdicțiile sunt interzise – corpul tiranizat se răzbună;
  • râzi, râzi cât mai mult.

Stabilită în Japonia de peste douăzeci de ani, Dominique Loreau este pătrunsă de maniera de viață a țării sale de adopție, ce se bazează pe principiul Moins pour plus aplicat în toate domeniile, de la materie până la spirit. Purifică-ți sufletul, golește-ți șifonierul, renunță la cumpărăturile compulsive, mănâncă frugal, îngrijește-ți corpul și numai atunci îți vei bucura și spiritul. De la arta de a vă simți bine chez vous la arta de a fi fericiți en vous, Dominique Loreau transpune principiile Orientului pentru Occident, plecând de la dictonul japonez care spune că: „Perfecțiunea nu constă în a face lucruri neobișnuite, ci în a face lucruri obișnuite într-un mod neobișnuit.“