Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX
în stoc
SKU
a223177
34.00 LEI
Prima apariție în volum a cercetării din perspectivă antropologică a bucătăriei românești. Cartea are valoarea de document, prin descrierea realităților descrise.Numită inițial „Din bucătăria ţăranului român” în urmă cu mai bine de un secol Mihai Lupescu, scria în lucrarea lui urmatoarele: „Mămăligă, mandră, colenă, mangră, măligă, măliguţă, bucădărnic – e temelia hranei ţărăneşti. «Îi greu când nu-i măligă» ori «îi greu de câştigat mămăliga» înseamnă că vremurile-s grele şi că lupta pentru existenţă e vajnică. Când ţăranul are mămăligă, udătură (sorbitură), bucatele se găsesc lesne. «Da’ bine că-imămăligăpe fund, căcelelalte s-or găsi»”.
Editura | Paideia |
---|---|
ISBN | 9786067481662 |
Număr de pagini | 122 |
Formatul cărţii | 9.5 x 20.5 cm |
Tip copertă | brosata |
Data apariției | 2021 |
height | 0 |
Nou | Nou |
Scrie o recenzie
Validate your login