Caderea lui Lucifer

Epuizat din stoc
SKU
a272490
49.00 LEI
Pe scurt
Asemenea relatarii caderii lui Adam si a Evei din Scriptura, in acelasi mod, povestirea biblica a caderii ingerilor nu are neaparat scopul de a ne informa cum s-a intamplat totul, ci, mai ales, motivul ascuns pentru care lucrurile au luat o anumita intorsatura. Adica relatarile biblice nu sunt roada naratiunii cuiva care a fost de fata (cei care au fost prezenti nu ar avea nicio intentie sa intocmeasca o dare-de-seama, in sensul in care modernitatea ne-a obisnuit!), ci povestirea cuiva care incearca sa raspunda la intrebarile: de ce lucrurile stau asa? Care este fizionomia ascunsa a realitatii?
Mai multe informații
EdituraGalaxia Gutenberg
Ediția cărții I
ISBN 978-630-337-001-9
Număr de pagini 230
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCaderea lui Lucifer
Rating-ul tău

Asemenea relatarii caderii lui Adam si a Evei din Scriptura, in acelasi mod, povestirea biblica a caderii  ingerilor nu are neaparat scopul de a ne informa cum s-a intamplat totul, ci, mai ales, motivul ascuns pentru care lucrurile au luat o anumita intorsatura. Adica relatarile biblice nu sunt roada naratiunii cuiva care a fost de fata (cei care au fost prezenti nu ar avea nicio intentie sa intocmeasca o dare-de-seama, in sensul in care modernitatea ne-a obisnuit!), ci povestirea cuiva care incearca sa raspunda la intrebarile: de ce lucrurile stau asa? Care este fizionomia ascunsa a realitatii?

Un asemenea demers ne este infatisat si de Andrei Alexa in volumul de fata. Asa cum ii sade bine conceperii unei carti, tematica este amplu desfasurata. Dupa fireasca parte biblica initiala, asistam la reliefarea modului in care ingerii decazuti au fost prezentati de unii scriitori din perioada patristica (Origen, sf. Ioan Gura-de-Aur); nu lipsesc anumite treceri in revista ale mentalitatii evreiesti, pagane, respectiv crestine asupra acestei chestiuni. Demersul final coboara in concret investigand felul de actiune al diavolilor, precum si feluritele ritualuri de exorcizare impartite pe epoci si pe rituri. - Pr. Cristian F. Sabau