Capra, Iedul cel mic și Cumătra Lupoaică

în stoc
SKU
a217406
38.38 LEI
Pe scurt

Poet, dramaturg, romancier, jurnalist, Matei Vişniec s-a născut pe 29 ianuarie 1956 la Rădăuţi, în nordul României.

A debutat cu poezie în revista Luceafărul în 1972. Mai tîrziu, stabilit la Bucureşti unde a făcut studii de filozofie, s-a numărat printre fondatorii Cenaclului de luni condus de criticul Nicolae Manolescu. A debutat în volum în 1980, la editura Albatros, cu o culegere intitulată La noapte va ninge.

Matei Vişniec este autorul a şase volume de poezie, cinci romane, o carte de nuvele şi peste 50 de piese de teatru. Din 1987 trăieşte în Franţa unde lucrează ca jurnalist la Radio France Internationale. După căderea comunismului în 1989, activitatea lui Matei Vişniec s-a derulat între Franţa şi România, între două culturi şi două limbi, între Vest şi Est. Piesele sale sunt traduse în peste 30 de limbi şi s-au aflat pe afiş în peste 30 de ţări. Numeroase premii i-au răsplătit actvitatea, începînd cu Premiul pentru poezie acordat de Uniunea Scriitorilor din România în 1984 pentru volumul Înţeleptul la ora de ceai. El a mai obţinut Premiul Academiei Române şi Premiul UNITER (Uniunea teatrală din România) pentru întreaga activitate. In Franţa i s-a decernat Premiul presei la Festivalul internaţional de teatru de la Avignon, Premiul european al Societăţii Autorilor şi Compozitorilor Dramatici (SACD), precum şi Premiul de literatură europeană Jean Monnet.

„Mare dar să poți avea

Suflet geamăn lângă tine

Să te-ajute să separi

Ce e rău de ce e bine."

Într-un caz documentat de doi jurnaliști, Matei Vișniec imaginează o continuare a poveștii Capra cu trei iezi, în care radiografiază sufletele personajelor: Lupul pare a se căi pentru fapta lui, Capra e cuprinsă de remușcări, Iedul cel mic e năpădit de coșmaruri.

 

Își face însă apariția un nou personaj: văduva Lupului bate la ușa mamei îndurerate pentru a-și vindeca împreună rănile. Capra și Iedul cel mic au nevoie de alinare, dar și sufletul plin de îndoială, iar intențiile reale ale Cumetrei Lupoaice sunt greu de înțeles.

Mai multe informații
EdituraArthur
ISBN 9786067888768
Număr de pagini 104
Formatul cărţii 22 x 22 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCapra, Iedul cel mic și Cumătra Lupoaică
Rating-ul tău