Carte de bucate de la manastirile din Grecia, insotita de cateva file de Pateric

Epuizat din stoc
SKU
a168341
Preț special 20.58 LEI Preț standard 29.40 LEI
Pe scurt

…Un excelent îndrumător în arta culinară: puţine ingrediente, un proces simplu, un rezultat plin de gusturi îmbietoare, amintind de Orient, dar atingând totodată uzanţele mesei occidentale şi rezumând întreaga gamă a bucătăriei greceşti. Bogăţia reţetelor, în pofida lipsei totale a cărnii, este impresionantă. Cele mai multe sunt adevărate poeme din două, trei sau patru ingrediente. (…)
Autoarea, printr-o scriitură bine condimentată şi atent cântărită, întreţinând un dialog rafinat între arta culinară şi teologie, îl captivează pe cititor.
Această carte am putea spune că este o lectură îmbătătoare care de abia aşteaptă să fie gustată.”
Dimitrios Rousounelis, O arcă a gusturilor culinare din bucătăria mănăstirilor chinoviale

În ultimele decenii, oamenii de ştiinţă au studiat dieta meditera­neană și au constatat că un regim alimentar cu mulţi carbohidraţi, sărac în proteine, bogat în uleiuri de măsline şi de peşte, care abundă în legume proaspete şi fructe, contribuie şi favorizează o viaţă lungă, fiindcă
reduce riscul anumitor tipuri de cancer şi al afecţiunilor cardiace (…). Bucătăria mediteraneană înseamnă sănătate şi o viaţă trăită cum se cuvine.
Carol Helstosky, Food Culture in the Mediterranean

…Un excelent îndrumător în arta culinară: puţine ingrediente, un proces simplu, un rezultat plin de gusturi îmbietoare, amintind de Orient, dar atingând totodată uzanţele mesei occidentale şi rezumând întreaga gamă a bucătăriei greceşti. Bogăţia reţetelor, în pofida lipsei totale a cărnii, este impresionantă. Cele mai multe sunt adevărate poeme din două, trei sau patru ingrediente. (…)
Autoarea, printr-o scriitură bine condimentată şi atent cântărită, întreţinând un dialog rafinat între arta culinară şi teologie, îl captivează pe cititor.
Această carte am putea spune că este o lectură îmbătătoare care de abia aşteaptă să fie gustată.”
Dimitrios Rousounelis, O arcă a gusturilor culinare din bucătăria mănăstirilor chinoviale

În ultimele decenii, oamenii de ştiinţă au studiat dieta meditera­neană și au constatat că un regim alimentar cu mulţi carbohidraţi, sărac în proteine, bogat în uleiuri de măsline şi de peşte, care abundă în legume proaspete şi fructe, contribuie şi favorizează o viaţă lungă, fiindcă
reduce riscul anumitor tipuri de cancer şi al afecţiunilor cardiace (…). Bucătăria mediteraneană înseamnă sănătate şi o viaţă trăită cum se cuvine.
Carol Helstosky, Food Culture in the Mediterranean

Mai multe informații
EdituraSophia
ISBN 978‑973‑136‑607-4
Traducător pr. dr. Gabriel Mandrila
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 14.5x22.5
Tip copertă necartonata
Data apariției 2017
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCarte de bucate de la manastirile din Grecia, insotita de cateva file de Pateric
Rating-ul tău