Ce-a urmat dupa Eden. O scurta istorie a lumii

în stoc
SKU
a272203
Preț special 52.50 LEI Preț standard 69.99 LEI
Pe scurt
Pentru a rezolva problemele secolului XXI, istoricul si profesorul John Charles Chasteen spune ca trebuie in primul rand sa ne cunoastem si sa ne intelegem trecutul comun. In volumul de fata, renumitul istoric John Charles Chasteen ofera o relatare concisa a parcursului lumii, in care exploreaza originile si persistenta lipsei de umanitate de care omenirea continua sa dea dovada fata de ea insasi, dorind sa descopere de ce a fost atat de raspandita in istoria noastra si, cel mai important, daca putem sa o depasim. Chasteen sustine ca, pentru a reusi acest lucru, trebuie sa intelegem trecutul nostru comun.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Kronika
Ediția cărții I
ISBN 978-630-319-778-4
Traducător Andreea Popescu
Număr de pagini 416
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCe-a urmat dupa Eden. O scurta istorie a lumii
Rating-ul tău
Pentru a rezolva problemele secolului XXI, istoricul si profesorul John Charles Chasteen spune ca trebuie in primul rand sa ne cunoastem si sa ne intelegem trecutul comun.
 
In volumul de fata, renumitul istoric John Charles Chasteen ofera o relatare concisa a parcursului lumii, in care exploreaza originile si persistenta lipsei de umanitate de care omenirea continua sa dea dovada fata de ea insasi, dorind sa descopere de ce a fost atat de raspandita in istoria noastra si, cel mai important, daca putem sa o depasim. Chasteen sustine ca, pentru a reusi acest lucru, trebuie sa intelegem trecutul nostru comun. 
 
Desi o mare parte a acestui trecut este caracterizata de violenta, putem cauta inspiratie in perioadele in care am incercat sa traim intr-un mod cooperant, cum ar fi inceputurile epocii vanatorilor-culegatori, dezvoltarea religiilor universale si a sistemelor etice, aparitia conceptelor de libertate individuala, raspandirea socialismului ca reactie la excesele capitalismului global, miscarile pentru drepturile civile si decolonizare din secolul XX si pana la miscarile actuale pentru justitie sociala si mediu. Odata ce intelegem cine si ce suntem ca specie, vom fi in cea mai buna pozitie pentru a descoperi cum sa lucram impreuna pentru a aborda cele mai mari provocari cu care ne confruntam astazi - inegalitatea globala masiva si distrugerea mediului inconjurator.
 
Un volum documentat cu cele mai recente cercetari, Ce-a urmat dupa Eden este o naratiune simpla si dinamica a istoriei lumii, animata de povesti ale oamenilor din toate categoriile sociale si imbogatita de analize perspicace si de calatoriile extinse ale autorului in jurul lumii.
 
Odata ca niciodata, oamenii traiau intr-o lume mai putin violenta, fara dominanta masculina asupra femeii, fara nedreptate sociala sistemica. Viata nu era usoara pe atunci, dar exploatarea sociala si lipsa de egalitate erau mai putin presante decat in societatile ulterioare, civilizate. Acesta este «Edenul» despre care vorbesc in titlu. Inclinarea spre violenta interpersona­la organizata, adevaratul vierme din mar, a inceput dupa Eden, cand ne-am format asezari si cand populatia a crescut. (...) Poate ca avem lucruri de invatat din experienta stramosilor nostri. Pentru o intelegere mai buna a sinelui, pe masura ce avem de infruntat un viitor comun, haideti sa ne intoarcem privirea catre trecutul nostru comun.