Ce i-a spus Einstein bucătarului său. Ştiinţa gastronomiei explicată
în stoc
SKU
HU000401/1
33.72 LEI
Pe scurt
În bucătăria profesorului Robert L. Wolke, doctor în chimie, ingredientele şi ustensilele sunt de fapt aparatură de laborator. Omul de ştiinţă pasionat, desigur, de principiile chimice care stau la baza gătitului – dar şi de preparatele rezultate – le explică într-un limbaj accesibil, condimentat cu glume, având grijă să dezoseze sfaturile sau metodele băbeşti şi să înlăture glazura de mister de pe etichetele şi instrucţiunile de folosire cu care ne confruntăm zilnic.
De ce mâncarea rumenită devine aurie? Ce ne-a lăsat moştenire soacra lui Cristofor Columb? De unde provine sarea de mare? Ce trebuie să punem în apa în care fierbem pastele? De ce untul european e mai gustos decât cel american? Ce înseamnă saturat sau nesaturat? Care e deosebirea dintre grăsime şi acizii graşi? Ce este MSG-ul? Cum ne dăm seama care scoici sunt bune? Cât alcool mai rămâne de fapt în mâncarea gătită cu vin? Care e cea mai rapidă metodă de a dezgheţa alimentele congelate? Apa caldă chiar îngheaţă mai repede decât apa rece? Cum acţionează cofeina? Consumul de băuturi carbogazoase contribuie la creşterea efectului de seră? Cum sunt făcute tigăile antiaderente? Se poate găti doar cu unde magnetice şi lumină?
Editura | Humanitas |
---|---|
Ediția cărții | I |
ISBN | 978-973-50-3537-2 |
Data apariției | 2012 |
Scrie o recenzie
Validate your login