Chipul nemuritor al lui Dumnezeu

în stoc
SKU
C216109
58.80 LEI
Pe scurt
În cartea de față stăruim asupra faptului că Iisus Hristos, fiind Fiul lui Dumnezeu făcut om, a unificat în Sine toată creația cu Dumnezeu, desăvârșind și înveșnicind această operă a Sa. Pe de altă parte, numai unirea firii omenești cu firea dumnezeiască în Persoana lui Hristos dă sens deplin existenței umanului și-l scapă de lipsa de sens a unei existențe trecătoare, supusă morții. În hristologia patristică s-a insistat mult asupra unirii firii omenești cu firea dumnezeiască în Hristos, împotriva monofizitismului, accentuându-se prin aceasta valoarea firii umane. Astăzi, mântuirea omului pentru vecie e negată prin contestarea dumnezeirii lui Hristos, sau prin despărțirea omului de Dumnezeu în Hristos, în sensul unui nestorianism reluat de dominațiunile sectare.
Mai multe informații
EdituraBasilica a Patriarhiei Române
Ediția cărții I
ISBN 978-606-849-528-6
Număr de pagini 775
Formatul cărţii 15 x 22 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsChipul nemuritor al lui Dumnezeu
Rating-ul tău

În cartea de față stăruim asupra faptului că Iisus Hristos, fiind Fiul lui Dumnezeu făcut om, a unificat în Sine toată creația cu Dumnezeu, desăvârșind și înveșnicind această operă a Sa.

Pe de altă parte, numai unirea firii omenești cu firea dumnezeiască în Persoana lui Hristos dă sens deplin existenței umanului și-l scapă de lipsa de sens a unei existențe trecătoare, supusă morții. În hristologia patristică s-a insistat mult asupra unirii firii omenești cu firea dumnezeiască în Hristos, împotriva monofizitismului, accentuându-se prin aceasta valoarea firii umane. Astăzi, mântuirea omului pentru vecie e negată prin contestarea dumnezeirii lui Hristos, sau prin despărțirea omului de Dumnezeu în Hristos, în sensul unui nestorianism reluat de dominațiunile sectare.

De aceea, astăzi se impune stăruirea asupra învățăturii că Hristos e cu adevărat Fiul lui Dumnezeu Cel întrupat, pentru că numai așa unifică umanitatea și creația în Sine și prin aceasta le înveșnicește. - Preotul profesor Dumitru Stăniloae