Condamnat la moarte

Epuizat din stoc
SKU
C199935
25.23 LEI
Pe scurt
O crimă închisă între paginile unui roman devine realitate şi transformă existenţa celui care a aşternut‑o pe hîrtie.

Autorul bestsellerului international Biblioteca umbrelor (Polirom, 2011), tradus pina in prezent in saptesprezece limbi Frank Føns, un scriitor de succes in lumea thrillerului, isi datoreaza celebritatea scenelor dure din romanele pe care le scrie.


Cind insa fictiunea paraseste paginile cartii si coboara in strada, cind crimele din povestile celebrului scriitor devin realitate, lumea lui Frank se tulbura; astfel se naste Condamnat la moarte (2009), un roman in care fictiunea devine granita dintre viatasi moarte. O crima inchisa intre paginile unui roman devine realitate si transforma existenta celui care a asternut‑o pe hirtie.


Frank Føns este un autor de romane ce‑si circumscriu spectrul dintre crima si groaza. Faimoase pentru descrierile viscerale si mortile violente, un periplu in lumea ororii, cartile sale nu l‑au pus in fata raspunderii scriitorului pina cind este descoperit cadavrul unei femei al carei ucigas a respectat intocmai ceea ce Frank Føns crease in ultima sa carte, inca nepublicata. Coincidenta este prea mare, Frank isi da seama ca cineva ii foloseste manuscrisul sustras ca ghid pentru a ucide. Singura cale pentru a pune capat crimelor este sa devina detectiv, misiune complicata, cu atit mai mult cu cit trebuie sa se descurce pe cont propriu. Condamnat la moarte reuseste sa captiveze cititorul prin complexitatea protagonistului, prin depasirea cliseului horror, prin problemele pe care le pune – responsabilitatea artistului, atunci cind realitatea imita arta, iar editorii urmaresc doar sporirea vinzarilor – si prin finalul straniu.

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-2540-6
Traducător Gabriela Sauciuc
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCondamnat la moarte
Rating-ul tău