Confesiunile unui iubitor de vin. Plăcerea degustării
Pasiune erudită și poveste șoptită, vervă, autoritate și inteligență, cele mai rafinate pivnițe de vinuri, cele mai neașteptate podgorii și cele mai pretențioase restaurante, într-o călătorie din Africa de Sud în California, de la Bordeaux în Australia și zeci de personaje pline de culoare și iubitoare de vin: Julian Barnes, Philippe de Rothschild, Francis Ford Coppola sau Julio Gallo.
Un ghid care distilează câteva decenii petrecute în lumea vinului, care refuză să se ia în serios și alunecă în povești picante, o autoare care își toarnă experiența în cupe fine și le oferă cu generozitate în fiecare pagină.
Editura | Baroque Books & Arts |
---|---|
Colecție | In vino veritas |
ISBN | 9786306522132 |
Traducător | Simina Bălășoiu |
Număr de pagini | 512 |
Formatul cărţii | 13,5 x 21 cm |
Tip copertă | broșată |
Data apariției | 2023 |
Pasiune erudită și poveste șoptită, vervă, autoritate și inteligență, cele mai rafinate pivnițe de vinuri, cele mai neașteptate podgorii și cele mai pretențioase restaurante, într-o călătorie din Africa de Sud în California, de la Bordeaux în Australia și zeci de personaje pline de culoare și iubitoare de vin: Julian Barnes, Philippe de Rothschild, Francis Ford Coppola sau Julio Gallo.
Un ghid care distilează câteva decenii petrecute în lumea vinului, care refuză să se ia în serios și alunecă în povești picante, o autoare care își toarnă experiența în cupe fine și le oferă cu generozitate în fiecare pagină.
Jancis Robinson, preoteasa mondială a vinului, scrie pentru Financial Times din 1989 și pentru Wine Spectator din 1990 până în 1997. Printre cele mai importante cărți ale sale se numără The Oxford Companion to Wine, care i-a adus șapte premii internaționale importante și pe care scriitorul Frank J. Prial de la The New York Times a numit-o „de departe cel mai cuprinzător compendiu despre vinuri al timpurilor moderne“. Robinson este Master of Wine și a fost desemnată de revista Decanter drept „Woman of the Year“ în 1999. Printre distincțiile primite se numără două premii „James Beard“.
Validate your login