Confesiunile unui opioman englez

Epuizat din stoc
SKU
C166036
32.06 LEI
Pe scurt
Confesiunile... reprezinta una dintre primele descrieri detaliate a dependentei de un drog (pe atunci legal): opiul.
Confesiunile unui opioman englez au fost publicate mai intii in London Magazine, in anul 1821, iar in 1822 apar in volum.

Aceste confesiuni constituie prima scriere literara majora a lui Thomas De Quincey si cea care l‑a facut cunoscut cu rapiditate in lumea literara a epocii. Cartea este o relatare a adolescentei si tineretii rebele si chinuite a autorului, un romantic revoltat in acceptia clasica a cuvintului.

Sensibilitatea acuta a celui ce povesteste si rememoreaza, ampla fresca sociala pe care o reuseste De Quincey – de la lumea micii nobilimi pina la cea a mahalalelor mizere din Londra, unde adolescentul fugar ajunge sa traiasca o vreme –, precum si descrierea placerilor si chinurilor opiului, fac din Confesiunile... lui De Quincey o lectura deopotriva cuceritoare si instructiva. Printre autorii asupra carora De Quincey si‑a exercitat influenta de‑a lungul timpului se numara Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire si Nikolai Gogol, iar mai tirziu, in secolul XX, Jorge Luis Borges.

„Acest volum a avut o influenta enorma asupra literaturii si artei din epoca, influenta ce a persistat pina in vremurile noastre. Confesiunile... descriu experienta drogului intr-o lume intelectuala, urbana, care respinge conventiile – cartografiaza insasi figura contraculturala a boemului.“ (Robert Morrison, O biografie a lui Thomas De Quincey)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Clasici universali
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1695-4
Traducător Corneliu Rudescu
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Editie cartonata
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs Confesiunile unui opioman englez
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!