Constiinta de sine si alteritatea

Epuizat din stoc
SKU
a268049
55.00 LEI
Pe scurt
În Conștiința de sine și alteritatea, o lucrare riguroasă și extrem de originală, Dan Zahavi susține prin argumente solide faptul că fenomenologia, în special în versiunea lui Edmund Husserl, poate să aducă o contribuție decisivă la discuțiile referitoare la conștiința de sine. Angajându-se în dezbateri atât din cadrul filozofiei analitice (Elizabeth Anscombe, John Perry, Sydney Shoemaker, Héctor-Neri Castañeda, David Rosenthal), cât și din filozofia germană contemporană (Dieter Henrich, Manfred Frank, Ernst Tugendhat), Zahavi susține că tradiția fenomenologică are mult mai multe de oferit decât se crede atunci când vine vorba de problema conștiinței de sine.
Mai multe informații
EdituraRatio et Revelatio
Colecție Epoche
ISBN 978-606-965-997-7
Traducător Remus Breazu
Număr de pagini 404
Formatul cărţii 15 x 21 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsConstiinta de sine si alteritatea
Rating-ul tău

În Conștiința de sine și alteritatea, o lucrare riguroasă și extrem de originală, Dan Zahavi susține prin argumente solide faptul că fenomenologia, în special în versiunea lui Edmund Husserl, poate să aducă o contribuție decisivă la discuțiile referitoare la conștiința de sine. Angajându-se în dezbateri atât din cadrul filozofiei analitice (Elizabeth Anscombe, John Perry, Sydney Shoemaker, Héctor-Neri Castañeda, David Rosenthal), cât și din filozofia germană contemporană (Dieter Henrich, Manfred Frank, Ernst Tugendhat), Zahavi susține că tradiția fenomenologică are mult mai multe de oferit decât se crede atunci când vine vorba de problema conștiinței de sine.

În calitate de contribuție la dezbaterea filozofică actuală privitoare la conștiința de sine, cartea prezintă o reconstrucție comprehensivă a teoriei lui Husserl privitoare la conștiința de sine pre-reflectivă, criticând astfel mai multe interpretări prevalente. Mai mult, Zahavi discută în mod sistematic diverse idei legate de problematica conștiinței de sine, raportându-se la natura sinelui din unghiurile de vedere ale temporalității, intenționalității, reflectivității, corporalității și socialității.

Publicată inițial în anul 1999, noua ediție a acestei lucrări (2020) a fost revizuită și actualizată, și conține o nouă prefață în care Zahavi trasează dezvoltarea dezbaterilor din jurul conștiinței de sine din ultimii douăzeci de ani, situându-și cartea în contextul lucrărilor sale ulterioare.