Craii de Curtea-Veche

Epuizat din stoc
SKU
C127205
19.17 LEI
Pe scurt
Început în 1916 şi finalizat în 1928, romanul Craii de Curtea-Veche reconstituie proiecţia autorului asupra societăţii bucureştene a primului deceniu al secolului trecut sau, mai cuprinzător, a celei româneşti de dinaintea primului război mondial. Romanul este compus din patru volete: Întâmpinarea Crailor, Cele trei hagialâcuri, Spovedanii şi Asfinţitul Crailor.
"Imn al prieteniei, al trecerii torţelor, Craii de Curtea-Veche reconstituie pentru noi o lume şi o istorie în care contemporanii ei nu s-au recunoscut. Acele petreceri la birturi de margine, peregrinările nocturne prin mahalalele chtonice, personajele pitoreşti din fundal, forfota lumească, saţiul unor interioare ni se impun acum ca un basm cu nesfârşite sugestii, intră în albumul nostru de familie." (Barbu Cioculescu)

„Această lucrare a rămas, în chip deznădăjduitor, foarte mult timp pe şantier, adesea întreruptă, niciodată abandonată. Spovedania lui Pantazi m-a chinuit mult, sfârşitul ei mi-a cerut cea mai mare sforţare şi nu s-a înfăţişat decât foarte penibil,într-un târziu. Pentru a fi însăilate, ultimele trei părţi mi-au cerut nouă ani de muncă. Oricare vor fi satisfacţiile pe care această lucrare mi le va da în continuare, există una singură, pe care o am şi pe care o voi preţui întotdeauna, înaintea oricărei alteia: aceea a dificultăţii învinse. Am auzit şi citit că, odată realizată, o operă încetează a mai plăcea autorului ei. La mine e dimpotrivă."
Mateiu I. Caragiale, Jurnal
Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Nemira Clasic
Ediția cărții I
ISBN 978-973-143-129-1
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 10.5x18 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCraii de Curtea-Veche
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!