Degustarea vinului
„Am selectat câteva dintre marile titluri ale literaturii străine de specialitate, am cumpărat drepturile de autor şi am început să le traducem. Drumul l-am deschis cu Povestea vinului , bestseller-ul internaţional al lui Hugh Johnson, decanul autorilor de specialitate. Scrisă cu savoare şi umor, ea trasează coordonatele culturale, istorice, geografice şi organoleptice ale vinului. Odată cadrul stabilit, era normal să urmeze un manual practic de degustare. L-am ales pe cel mai bun: Cum se degustă vinul de Jancis Robinson OBE, MV. E ghidul clasic al novicilor şi cunoscătorilor deopotrivă, fiind prima carte care descifrează vinul prin exerciţii practice de degustare. Cei ce o parcurg învaţă să recunoască cele mai cunoscute soiuri de struguri, de la Chardonnay şi Riesling la Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon, dar şi cum să evalueze dulceaţa, aciditatea, fructuozitatea sau corpolenţa unui vin. Nu lipsesc nici sfaturi specifice despre cum se alege vinul la restaurant şi despre potrivirea vinului cu mâncarea. Sau, în cuvintele autoarei: „Acest ghid “lichid” e menit să vă ţină companie atunci când gustaţi un pahar de vin, explicându-vă de ce vinurile au gusturi atât de diferite şi ajutându-vă să deveniţi (dintr-un consumator ignorant) un degustător informat, capabil să savureze plăcerea.
„Am selectat câteva dintre marile titluri ale literaturii străine de specialitate, am cumpărat drepturile de autor şi am început să le traducem. Drumul l-am deschis cu Povestea vinului , bestseller-ul internaţional al lui Hugh Johnson, decanul autorilor de specialitate. Scrisă cu savoare şi umor, ea trasează coordonatele culturale, istorice, geografice şi organoleptice ale vinului. Odată cadrul stabilit, era normal să urmeze un manual practic de degustare. L-am ales pe cel mai bun: Cum se degustă vinul de Jancis Robinson OBE, MV. E ghidul clasic al novicilor şi cunoscătorilor deopotrivă, fiind prima carte care descifrează vinul prin exerciţii practice de degustare. Cei ce o parcurg învaţă să recunoască cele mai cunoscute soiuri de struguri, de la Chardonnay şi Riesling la Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon, dar şi cum să evalueze dulceaţa, aciditatea, fructuozitatea sau corpolenţa unui vin. Nu lipsesc nici sfaturi specifice despre cum se alege vinul la restaurant şi despre potrivirea vinului cu mâncarea. Sau, în cuvintele autoarei: „Acest ghid “lichid” e menit să vă ţină companie atunci când gustaţi un pahar de vin, explicându-vă de ce vinurile au gusturi atât de diferite şi ajutându-vă să deveniţi (dintr-un consumator ignorant) un degustător informat, capabil să savureze plăcerea.
Editura | Integral |
---|---|
ISBN | 9789730091953 |
Număr de pagini | 200 |
Tip copertă | cartonata |
Data apariției | 2010 |
Validate your login