Dictionar critic de psihanaliza

Epuizat din stoc
SKU
C215300
49.56 LEI
Pe scurt

Dictionarul critic al psihanalizei este o lucrare de referinta, care ofera definitii clare ale termenilor tehnici utilizati in psihanaliza si ale acelor cuvinte pe care aceasta le-a imprumutat din limbajul cotidian, dar carora le atribuie un sens nou, propriu.

Articolele, cu referinte incrucisate complete, subliniaza aspectele teoretice, filosofice si semantice ridicate de anumite concepte psihanalitice si controversele care le inconjoara, precum si felul in care acestea sunt folosite de diferite scoli, dar si modul in care sunt interconectate concepte in aparenta separate. Prin spiritul sau, prezentul dictionar devine o lectura indispensabila tuturor celor interesati de psihanaliza si de ramificatiile sale.


Charles Rycroft, psihiatru si psihanalist britanic, a lucrat ca psihanalist la Clinica Tavistock, perioada in care a fost si editor al International Journal of Psychoanalysis. Membru al Colegiului Regal al Psihiatrilor si al Societatii Britanice de Psihanaliza, s-a raportat critic la psihanaliza contemporana, ale carei controverse si divergente a incercat sa le judece dintr-o perspectiva obiectiva. A publicat mai multe carti si articole de specialitate.

Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Psihologie Psihoterapie
ISBN 978-973-707-833-9
Traducător Sofia Manuela Nicolae
Număr de pagini 344
Formatul cărţii 14.5x20.5
Tip copertă brosata
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDictionar critic de psihanaliza
Rating-ul tău