Din piatra si otel. O calatorie in lumea Urbex

în stoc
SKU
a264669
140.00 LEI
Pe scurt
Călătorie vizuală și privire tandră asupra patrimoniului industrial al României, albumul Alteței Sale Regale Principesa Sofia pune în lumină frumusețea precarității și devine un veritabil antidot pentru uitare.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Ediția cărții I
ISBN 978-606-441-543-1
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 29 x 21 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDin piatra si otel. O calatorie in lumea Urbex
Rating-ul tău

Călătorie vizuală și privire tandră asupra patrimoniului industrial al României, albumul Alteței Sale Regale Principesa Sofia pune în lumină frumusețea precarității și devine un veritabil antidot pentru uitare.

In România, explorarea urbană şi rurală poate fi o experienţă antrenantă şi plină de emoţii. Însă nu e potrivită pentru toată lumea. Ea presupune cercetarea în profunzime a unor spaţii abandonate sau uitate, ca să desluşeşti poveştile şi secretele ascunse între zidurile lor. Trebuie să-ţi asumi riscuri, să speri că scara sau podeaua pe care păşeşti nu se va surpa sau că pereţii şi tavanul nu se vor prăbuşi. Dar, în acelaşi timp, vei putea şi să dai timpul înapoi şi să dobândeşti o înţelegere mai profundă a extraor-dinarului patrimoniu cultural al ţării. În aprilie 2022, noi trei1 am pornit într-o călătorie de explorare urbană/rurală. Lo-curile pe care le-am vizitat ne-au trezit emoţii foarte diverse, de la curiozitate şi en-tuziasm până la uimire şi nostalgie. Această carte este punctul culminant al călătoriei noastre de neuitat. Sperăm că ea va ajuta ca aceste locuri să nu fie date uitării. Clădirile pe care le-am văzut sunt mărturii ale istoriei României, de la perioada comunistă, cu moştenirea sa industrială, până la epocile mai vechi, din a căror gran-doare mai vedem doar rămăşiţele. Aceste clădiri au contribuit la structura şi identi-tatea fiecărui român. Au modelat prezentul şi viitorul regiunilor, economiilor şi peisa-jelor ţării. În fiecare loc, am descoperit o mulţime de obiecte lăsate în urmă. Ele ne-au înles-nit o cunoaştere intimă – nu doar a spaţiilor în care ne aflam, ci şi a oamenilor care au lucrat sau au trăit acolo. Cu excepţia unei brize ocazionale care şoptea printr-o fereastră spartă, a unui picurat de apă dintr-o gaură din acoperiş sau a lătratului îndepărtat al câinilor va-gabonzi, domnea liniştea...