Dinastia. Ascensiunea si caderea casei lui Cezar

în stoc
SKU
a275628
89.99 LEI
Pe scurt
• Castigator al Premiului Hessel-Tiltman pentru Istorie • Finalist al Premiului Samuel Johnson Scriitorul si istoricul Tom Holland se intoarce la istoria romana si la povestea din Rubicon - cartea sa minunat si inteligent scrisa si documentata despre caderea Republicii Romane - cu Dinastia, o poveste fascinanta despre domnia primilor cinci imparati romani.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Kronika
Ediția cărții I
ISBN 978-630-342-216-9
Traducător Cristina Niculescu
Număr de pagini 416
Formatul cărţii 15 x 23 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDinastia. Ascensiunea si caderea casei lui Cezar
Rating-ul tău

• Castigator al Premiului Hessel-Tiltman pentru Istorie
• Finalist al Premiului Samuel Johnson

Scriitorul si istoricul Tom Holland se intoarce la istoria romana si la povestea din Rubicon - cartea sa minunat si inteligent scrisa si documentata despre caderea Republicii Romane - cu Dinastia, o poveste fascinanta despre domnia primilor cinci imparati romani.

Dinastia continua povestea din Rubicon, incepand acolo unde se termina precedenta carte: cu asasinarea lui Iuliu Cezar. Aceasta este perioada primului si probabil celui mai mare dintre imparatii romani si este o poveste plina de culoare despre domnie si distrugere, mergand de la ascensiunea lui Augustus pana la moartea lui Nero. Perioada extinsa acoperita de Holland aminteste in unele locuri de Eu, Claudius, avand in distributie cinci minunat de extravaganti (si, in trei cazuri, de-a dreptul depravati) imparati - Augustus, Tiberius, Caligula, Claudius si Nero - impreuna cu numeroase personaje secundare fascinante. Intrigi, asasinate, ambitii si tradari, lacomie, pofte, incest, lux, decadenta - povestea acestor cinci Cezari continua sa fascineze peste milenii.

... Cu noua sa carte, Dinastia, istoricul britanic Tom Holland a realizat un portret al Romei timpurii care are toate detaliile palpitante si impulsul narativ ale unui roman. Holland nu trece peste golurile si incertitudinile din povestea sa, ci, in schimb, isi foloseste cunostintele despre perioada (care incepe cu asasinarea lui Iuliu Cezar si se incheie cu sinuciderea lui Nero in 68 d.Hr.) pentru a plasa relatarile vechi si adesea controversate in context si a oferi cititorului un sentiment surprinzator de visceral al violentei si brutalitatii si al excesului debilitant al Romei antice. - The New York Times