Doamna Ataturk

în stoc
SKU
a275395
Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI
Pe scurt
Kemal Ataturk a avut o singura sotie, pe vremea cand era de asteptat sa aiba un harem. O femeie extraordinara, care a reusit sa schimbe viata surorilor ei din Turcia. O biografie esentiala! Pana la biografia scrisa de Ipek Calislar si vanduta in Turcia in peste o jumatate de milion de exemplare, s-au stiut destul de putine lucruri despre Latife Hanim, singura sotie a generalul Mustafa Kemal Ataturk, intemeietorul Republicii Turce care a ramas in istorie ca unul dintre cei mai charismatici lideri politici din primele decenii ale secolului al XX-lea.
Mai multe informații
EdituraUnivers
Ediția cărții I
ISBN 978-973-341-383-7
Traducător Diana Crupenschi
Număr de pagini 368
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDoamna Ataturk
Rating-ul tău
Kemal Ataturk a avut o singura sotie, pe vremea cand era de asteptat sa aiba un harem. O femeie extraordinara, care a reusit sa schimbe viata surorilor ei din Turcia. O biografie esentiala!
 
Pana la biografia scrisa de Ipek Calislar si vanduta in Turcia in peste o jumatate de milion de exemplare, s-au stiut destul de putine lucruri despre Latife Hanim, singura sotie a generalul Mustafa Kemal Ataturk, intemeietorul Republicii Turce care a ramas in istorie ca unul dintre cei mai charismatici lideri politici din primele decenii ale secolului al XX-lea.
 
Intr-o epoca in care educarea femeilor era considerata inutila si chiar primejdioasa, Latife era o tanara intelectuala care studiase dreptul la Sorbona, vorbea fluent opt limbi straine si era extrem de inzestrata pentru arte, literatura si muzica. Inca dinainte de a se casatori, a fost o militanta pasionata pentru drepturile femeilor turce si visa ridicarea acestora la acelasi nivel de progres social si cultural ca al surorilor lor europene. Hotarata sa puna capat traditiilor care inrobisera femeile timp de secole, doamna Ataturk a devenit simbolul noilor femei turce in eliberarea de restrictiile musulmane ale haremului si valului.