Dulcea poveste a tristului elefant

Epuizat din stoc
SKU
C190188
33.66 LEI
Pe scurt
Dulcea poveste a tristului elefant este un amplu şi captivant Bildungsroman cu tramă de poveste, scris în maniera estetizantă, şi totodată o parabolă ce trimite la o reflecţie asupra alterităţii ori asupra magnetismului pe care îl exercită diferitul, insolitul, exoticul.
Rudolf (Roro), un patiser de geniu atins de un morb misterios, mosteneste patima devoratoare a mamei sale, indragostita de elefanti, si stigmatul unui straniu alchimist caruia ii refuza pactul vesniciei, alegind sa fie stapinul unui imperiu al minunilor de o clipa, nascute sub focul cuptoarelor.

Descendent al unei vechi familii de cneji din Transilvania, nascut in Bretania, Roro va calatori intii spre rasarit, spre Viena, pe urmele elefantului visat de mama sa. Faima lui de patiser-vrajitor il aduce la curtea lui Maximilian al II-lea, unde o va cunoaste pe principesa Anna de Habsburg, de care il va lega pina la sfirsit tensiunea unei pasiuni interzise. Calatoria acestui geniu cu trup monstruos spre vest se va sfirsi pe coastele portugheze cotropite de armatele spaniole, unde se va implini si scrierea cifrata a destinului sau.
Mai multe informații
EdituraCartea Romaneasca
Colecție Proză
Ediția cărții I
ISBN 978-973-23-2925-2
Număr de pagini 392
Formatul cărţii 13 x20 cm
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDulcea poveste a tristului elefant
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!