Economia comestibilă. Povești despre mâncare ce îți vor schimba felul de a vedea lumea

în stoc
SKU
a256673
44.95 LEI
Pe scurt
Cum poate bama să demonstreze slăbiciunile teoriei pieței libere? E capabil morcovul, a cărui culoare portocalie era cândva de neconceput, să ne arate ce și cum trebuie îmbunătățit în sistemul de brevete? Ne poate da banana o idee despre influența corporațiilor în diferite țări? Căpșuna poate fi un indiciu pentru ascensiunea roboților și viitorul pieței muncii? În cartea sa, renumitul economist Ha-Joon Chang combină poveștile celor mai diverse alimente cu teoriile economice mai mult sau mai puțin cunoscute și reușește, cu mult umor și trecând prin mai toate bucătăriile lumii, să ofere o imagine inedită, pe înțelesul tuturor, a economiei de ieri și de azi. Aflăm astfel ce anume a propulsat economiile marilor puteri și cum s-au prăbușit economii promițătoare, care sunt modelele de bune practici și ce mituri false au primit statut de adevăruri istorice sau ce anume ar putea ajuta dezvoltarea națională și o mai bună cooperare internațională. Mai presus de orice însă, Economia comestibilă ne învață că „trebuie să ne găsim propria cale de a ne înțelege (și a schimba) economia și, odată cu ea, lumea în care trăim laolaltă, la fel cum toți trebuie să descoperim pe cont propriu cum putem mânca mai bine”.
Mai multe informații
EdituraPolirom
ISBN 9789734692873
Traducător Ioana Avădănei
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsEconomia comestibilă. Povești despre mâncare ce îți vor schimba felul de a vedea lumea
Rating-ul tău

Cum poate bama să demonstreze slăbiciunile teoriei pieței libere? E capabil morcovul, a cărui culoare portocalie era cândva de neconceput, să ne arate ce și cum trebuie îmbunătățit în sistemul de brevete? Ne poate da banana o idee despre influența corporațiilor în diferite țări? Căpșuna poate fi un indiciu pentru ascensiunea roboților și viitorul pieței muncii? În cartea sa, renumitul economist Ha-Joon Chang combină poveștile celor mai diverse alimente cu teoriile economice mai mult sau mai puțin cunoscute și reușește, cu mult umor și trecând prin mai toate bucătăriile lumii, să ofere o imagine inedită, pe înțelesul tuturor, a economiei de ieri și de azi. Aflăm astfel ce anume a propulsat economiile marilor puteri și cum s-au prăbușit economii promițătoare, care sunt modelele de bune practici și ce mituri false au primit statut de adevăruri istorice sau ce anume ar putea ajuta dezvoltarea națională și o mai bună cooperare internațională. Mai presus de orice însă, Economia comestibilă ne învață că „trebuie să ne găsim propria cale de a ne înțelege (și a schimba) economia și, odată cu ea, lumea în care trăim laolaltă, la fel cum toți trebuie să descoperim pe cont propriu cum putem mânca mai bine”.

Ha-Joon Chang susține cursuri de economia dezvoltării la University of Cambridge, Marea Britanie. Între volumele sale se numără Kicking Away the Ladder: Development Strategy in Historical Perspective (2002, carte distinsă cu Premiul Myrdal), Globalization, Economic Development and the Role of the State (2003), Reclaiming Development: An Alternative Economic Policy Manual (în colab., 2004). A fost consultant al Băncii Mondiale, al Băncii Europene de Investiții, precum și în cadrul mai multor agenții ale Organizației Națiunilor Unite. În 2005 a fost distins cu Premiul Leontief pentru progresele aduse gândirii economice. De același autor, la Editura Polirom au mai apărut: 23 de lucruri care nu ți se spun despre capitalism (2011), Samaritenii cei răi. Mitul liberului schimb și istoria secretă a capitalismului (2012) și Economia. Ghidul utilizatorilor (2014).