Formula succesului. Metode de creștere a copiilor inspirate din experiența absolvenților de la Harvard și de la alte universități de top

în stoc
SKU
a220853
Preț special 33.72 LEI Preț standard 44.95 LEI
Pe scurt

Dr. Ronald F. Ferguson este un economist absolvent de MIT care îşi concentrează activitatea pe provocări economice, sociale şi educaţionale. Din 1983 face parte din corpul profesoral al John F. Kennedy School of Government din cadrul Harvard, după ce a predat la Universităţile Brandeis şi Brown. În 2014 a devenit cofondator al Tripod Education Partners (tripoded.com), care oferă servicii de sondare a opiniei pentru sistemele şcolare, şi ocupă o funcţie secundară la Kennedy School, în cadrul căreia este profesor asociat la Malcolm Wiener Center for Social Policy şi director al Achievement Gap Initiative (AGI) la nivelul universităţii. În anii 1980 şi 1990 Ron şi-a concentrat atenţia pe dezvoltarea economică şi comunitară. Această activitate a culminat cu volumul de sinteză în ştiinţe sociale Urban Problems and Community Development (1999), considerat un text important pentru cursurile de politici de la nivelul studiilor pentru licenţă. La sfîrşitul anilor 1980, discrepanţa dintre competenţe a contribuit la creşterea decalajelor salariale între grupurile rasiale şi etnice, aşa că activitatea lui s-a extins spre domeniul educaţiei şi dezvoltării tineretului. În 2007 a publicat la Harvard Education Press volumul Toward Excellence with Equity: An Emerging Vision for Closing the Achievement Gap. Conform descrierii care i-a fost făcută în februarie 2011 în New York Times, „nimeni din America nu ştie mai multe despre decalaje ca Ronald Ferguson”. În prezent Ron se axează pe o iniţiativă de parenting pentru copilăria timpurie care s-a dezvoltat din AGI. A început ca „Principiile de bază din Boston” (boston.thebasics.org), dar acum este o reţea pentru învăţare ce include mai multe localităţi, desfăşurînd campanii cu „Principiile de bază” în 30 de localităţi şi districte din 11 state. Ron are un masterat la Universitatea Cornell şi un doctorat la MIT, ambele în economie. Are o căsnicie fericită de 40 de ani şi a crescut doi copii şi un nepot.

Tatsha Robertson este editor multimedia şi scriitoare premiată, avînd o experienţă de peste 20 de ani în realizarea de investigaţii, articole şi reportaje pentru reviste de top, social media şi ziare. A fost prima femeie şefă a departamentului din New York al Boston Globe, unde a scris despre diverse evenimente naţionale. Membrii echipei „Spotlight” a Boston Globe i-au mulţumit Tatshei pentru ajutor în ziua în care au cîştigat premiul Pulitzer pentru articolele despre abuzurile sexuale din rîndul clericilor şi au menţionat-o în cartea lor printre oamenii cărora le sunt recunoscători. Ca redactor-şef adjunct la Essence şi director editorial interimar la Essence.com, Tatsha a iniţiat orientarea revistei Essence spre anchete şi articole de ştiri. Activitatea ei, inclusiv interviul despre parenting cu fostul preşedinte Barack Obama, a făcut ca revista să aibă autoritate şi o voce semnificative în domeniul ştirilor. Recent, a fost editor responsabil cu investigaţiile privind infracţionalitatea la People, unde a condus o echipă de reporteri cu experienţă care s-au ocupat de multe subiecte importante la nivel naţional. Este coautoarea volumului Media Circus (BenBella, 2015) alături de Kim Goldman. Tatsha a fondat blogul The Ordinary Genius Project, a absolvit un masterat în jurnalism la Universitatea de Stat din Ohio, iar din 2005 este conferenţiar de jurnalism la Universitatea New York. Pe lîngă alte scrieri şi proiecte de social media, Tatsha se apropie de definitivarea unui thriller speculativ pe probleme medicale/religioase la care lucrează din 2012 la Write Workshop din New York. Locuieşte în Weehawken, New Jersey, împreună cu soţul ei, Nico.

De ce, pentru unii, succesul pare să vină atît de ușor? Există o formulă de parenting care să creeze cu certitudine adulți remarcabili și realizați? Bazată pe cele mai recente cercetări științifice, cartea de față îți arată că, încă de la nașterea copilului tău, deciziile în ce privește creșterea lui pot avea o influență fundamentală. În urma unor interviuri desfășurate pe parcursul a 15 ani cu 200 de studenți de la Harvard sau de la alte universități prestigioase, precum și cu unii dintre părinții lor, autorii au descoperit că pot fi descrise opt tipare în care se încadrează stilurile de parenting, ce nu au nicio legătură cu mediul din care provin părinții, cu naționalitatea sau cu rasa lor, ba chiar, în majoritatea cazurilor, nici măcar cu nivelul lor de educație. Aceste stiluri de parenting pot fi învățate de orice părinte sau educator interesat, astfel încît, chiar dacă nu toți copiii vor deveni muzicieni celebri, absolvenți de Harvard sau oameni de afaceri bogați, formula succesului le va îmbunătăți cu siguranță rezultatele la școală și șansele de a avea o viață fericită și plină de sens.

„Dacă ești părinte sau ai de gînd să devii, citește cartea aceasta. Vei învăța ce poți să faci pentru a-ți ajuta copilul să aibă succes în cel mai deplin înțeles al cuvîntului.” (Angela Duckworth, autoarea cărții Grit. Puterea pasiunii și a perseverenței)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Psihologia copilului & parenting
ISBN 9789734684021
Traducător Irina Nicolaescu
Număr de pagini 360
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFormula succesului. Metode de creștere a copiilor inspirate din experiența absolvenților de la Harvard și de la alte universități de top
Rating-ul tău