Frati de arme. Romanii, germanii si Frontul de Est

în stoc
SKU
a275260
59.90 LEI
Pe scurt
Cooperarea dintre armatele romana si germana pe Frontul de Est al celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Fratia de arme aleasa de Antonescu se dovedeste a fi un adevarat pact cu diavolul, in urma caruia evreii romani au avut de suferit si o parte semnificativa a armatei a pierit pe Frontul de Est, intr-o sangeroasa batalie care avea sa schimbe cursul razboiului.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Istorie
Ediția cărții I
ISBN 978-606-088-175-9
Traducător Catalina Oslobanu
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFrati de arme. Romanii, germanii si Frontul de Est
Rating-ul tău

Cooperarea dintre armatele romana si germana pe Frontul de Est al celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Fratia de arme aleasa de Antonescu se dovedeste a fi un adevarat pact cu diavolul, in urma caruia evreii romani au avut de suferit si o parte semnificativa a armatei a pierit pe Frontul de Est, intr-o sangeroasa batalie care avea sa schimbe cursul razboiului.

Afectata de izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial si de consecintele revizuirii frontierelor in Europa Centrala, precum si amenintata de pericolul sovietic, Romania condusa de Ion Antonescu a optat pentru o alianta cu Germania nazista, constituind o veritabila "fratie de arme". Alegerea avea sa se dovedeasca a fi un adevarat pact cu diavolul, in urma caruia evreii romani au avut de suferit si o parte semnificativa a armatei a pierit pe Frontul de Est, intr-o sangeroasa batalie care avea sa schimbe cursul razboiului. Consultand lucrari de specialitate si documente de arhiva, istoricul Perry Pierik prezinta consecintele acestor evenimente cumplite in ceea ce se dovedeste a fi o reconstituire obiectiva a unuia dintre cele mai tragice episoade din istoria Romaniei. 
 
Lucrarea pe care Editura Corint a decis s-o ofere publicului din Romania prezinta cateva particularitati care, cu certitudine, vor starni interesul cititorilor. Fara a avea pretentii de exclusivitate in privinta subiectului, cartea istoricului Perry Pierik abordeaza istoria Romaniei dintr-o perspectiva occidentala, tratand cea mai controversata si mai dramatica perioada a ei, cand tara a fost condusa de vointa generalului (si, ulterior, maresalul) Ion Antonescu. - Manuel Stanescu