Gemenele de la Auschwitz

în stoc
SKU
a272295
Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI
Pe scurt
Gemenele de la Auschwitz. Povestea adevarata a unei romance care a supravietuit Lagarului Mortii Memoriile sfasietoare si inspiratoare ale unei fetite de zece ani, care a supravietuit, alaturi de sora sa geamana, iadului de la Auschwitz. Nazistii le-au crutat viata doar pentru ca erau gemene.
Mai multe informații
EdituraNiculescu
Ediția cărții I
ISBN 978-606-380-972-9
Traducător Magda Dumitru
Număr de pagini 198
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGemenele de la Auschwitz
Rating-ul tău

Gemenele de la Auschwitz. Povestea adevarata a unei romance care a supravietuit Lagarului Mortii

Memoriile sfasietoare si inspiratoare ale unei fetite de zece ani, care a supravietuit, alaturi de sora sa geamana, iadului de la Auschwitz. Nazistii le-au crutat viata doar pentru ca erau gemene.

In vara anului 1944, Eva Mozes Kor si familia ei au ajuns la Auschwitz. Aici toti membrii acesteia au fost despartiti: cele doua surori mai mari si parintii au fost dusi direct in camerele de gazare, in timp ce Eva si sora ei geamana, Miriam, au fost date pe mana doctorului Josef Mengele, devenit cunoscut sub numele de "Ingerul Mortii". Pe atunci, cele doua fete aveau doar zece ani.
 
La Auschwitz, gemenele s-au bucurat de "privilegii" precum a-si putea pastra hainele si a nu fi tunse zero. In schimb, au fost supuse experimentelor medicale sadice ale lui Mengele. De asemenea, in fiecare zi au trebuit sa lupte pentru supravietuire, in timp ce alti gemeni au murit in urma experimentelor care s-au facut pe ei, dar si din cauza foametei si a proliferarii bolilor din lagarul de concentrare.
 
Gemenele de la Auschwitz ne face cunoscuta povestea inspiratoare a rezistentei si supravietuirii unui copil in fata raului suprem, fiind spusa simplu si cu multa emotie. Cartea cuprinde si un epilog despre uimitoarea vindecare a Evei si decizia sa remarcabila de a-i ierta in mod public pe nazisti. Prin muzeul deschis de aceasta si discursurile sustinute, Eva Mozes Kor si-a dedicat viata marturiei pe care a dat-o lumii despre Holocaust, oferind speranta supravietuitorilor acestui genocid. De asemenea, a incercat sa transmita un mesaj de iertare, indemnand la pace si la lupta impotriva urii si a prejudecatilor din lume.