Hitler 1936-1945. Nemesis

în stoc
SKU
a259943
Preț special 112.50 LEI Preț standard 149.99 LEI
Pe scurt
Nici o altă figură din istoria secolului XX nu cere o înțelegere biografică mai clară și mai aprofundată decât Adolf Hitler și nici o perioadă nu este mai importantă decât cel de-al Doilea Război Mondial. În acest al doilea volum al biografiei canonice scrise de Ian Kershaw, îl descoperim pe Hitler la apogeul puterii sale, idolatrizat de milioane de germani pentru faptul de a fi salvat națiunea de o catastrofă economică. Partidul nazist, forțele armate, cartelurile industriale și funcționarii publici veneau cu toții „în întâmpinarea Führerului“. Între timp, Hitler era hotărât să își realizeze viziunea mefistofelică: subjugarea Europei sub stăpânirea Reichului de O Mie de Ani și, în acest proces, anihilarea evreilor.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Kronika
ISBN 9786303190662
Traducător Diana Popescu-Marin
Număr de pagini 1200
Formatul cărţii 15 x 23 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsHitler 1936-1945. Nemesis
Rating-ul tău

Nici o altă figură din istoria secolului XX nu cere o înțelegere biografică mai clară și mai aprofundată decât Adolf Hitler și nici o perioadă nu este mai importantă decât cel de-al Doilea Război Mondial.

În acest al doilea volum al biografiei canonice scrise de Ian Kershaw, îl descoperim pe Hitler la apogeul puterii sale, idolatrizat de milioane de germani pentru faptul de a fi salvat națiunea de o catastrofă economică. Partidul nazist, forțele armate, cartelurile industriale și funcționarii publici veneau cu toții „în întâmpinarea Führerului“. Între timp, Hitler era hotărât să își realizeze viziunea mefistofelică: subjugarea Europei sub stăpânirea Reichului de O Mie de Ani și, în acest proces, anihilarea evreilor.

Trei ani, Hitler și armatele sale au aruncat continentul european într-o baie de sânge, soldați germani, însoțiți de unități SS, masacrând trupe și civili din țările cucerite. Ulterior, pe măsură ce echilibrul s-a schimbat în favoarea Aliaților, Kershaw ne prezintă un Hitler transformat din războinic invincibil în parior disperat, provocând în cele din urmă distrugerea țării sale și punându-și capăt zilelor într-un buncăr de sub Berlinul ajuns o ruină.

Având la bază o activitate de cercetare impresionantă, incluzând numeroase surse neutilizate până în acest moment, Hitler. 1936-1945. Nemesis reprezintă punctul final al unei biografii devenite o operă clasică a timpului nostru.