In numele Tatalui (si al Fiului)

Epuizat din stoc
SKU
a109024
17.29 LEI
Pe scurt
Roman distins cu Premiul Unuinii Europene pentru Literatura in 2011

In numele Tatalui (si al Fiului) este romanul memoriei, cartea in care fiul-narator incearca sa-si inteleaga trecutul citind insemnarile tatalui si traind, odata cu el, rind cu rind, momente din viata, din trecutul lui.


Intorcindu-se de la mormintul tatalui, naratorul incepe sa rasfoiasca jurnalul tinut de acesta in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Jurnalul este scris intr-un stil rece, impersonal, lapidar, insa tocmai acest lucru il determina pe fiu sa reconsidere relatia pe care a avut-o cu tatal sau de-a lungul vietii. Invalid dupa un accident de motocicleta, tatal incercase mereu sa-si convinga apropiatii ca e un om de fier, capabil sa infrunte singur toate greutatile, educindu-si fiul – cel de-al optulea copil – sa traiasca la fel. Relatat din dubla perspectiva, a tatalui si a fiului, romanul e un amestec de stiluri – de la naratiune dinamica la descrieri pline de tandrete si poeme emotionante – si de trimiteri politice, religioase, livresti, intr-o tesatura narativa care se desfasoara pe mai multe niveluri.


„Multi critici au remarcat ca exista diferente enorme intre poezia si proza mea. Intr-adevar. Dar, la urma urmei, cred cu fermitate ca, desi am un singur trup, inauntrul lui traiesc multi oameni. Poezia mea ar putea fi unul dintre ei, proza mea – altul, proiectele mele teatrale ar putea fi vocea altui om care traieste in mine. Deci ce anume leaga intre ele toate aceste genuri? Poate sensibilitatea, o senzatie acuta de melancolie mereu prezenta, chiar si in cele mai vesele momente, si de durere. Aceste senti-mente (si ar mai putea fi si altele) leaga un gen de altul.” (Immanuel Mifsud)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom
ISBN 978-973-46-4906-8
Traducător Denisa Duran
Număr de pagini 104
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIn numele Tatalui (si al Fiului)
Rating-ul tău