Interpretarea crimei

Epuizat din stoc
SKU
H100026
30.18 LEI
Pe scurt
Povestea începe în seara fierbinte de august, când Freud ajunge la New York. În Manhattan, într-un apartament de lux, este găsit cadavrul mutilat al unei femei.
Nr. 1 în Marea Britanie, bestseller Wall Street şi Los Angeles Times.

În 1909, Sigmund Freud, însoţit de discipolul şi rivalul Carl Jung, face prima şi ultima vizită în Statele Unite. O vizită care lasă urme adânci: mai târziu, Freud va spune că această călătorie l-a traumatizat, îi va numi pe americani "sălbatici". Povestea începe în seara fierbinte de august, când Freud ajunge la New York. În Manhattan, într-un apartament de lux, este găsit cadavrul mutilat al unei femei. A doua zi, altă tânără, frumoasa Nora Acton, scapă în mod miraculos din mâinile aceluiaşi asasin, dar nu-şi aminteşte nimic. Doctorul Stratham Young, unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai lui Freud în Statele Unite, îl atrage pe maestru în anchetă, dar curând se pomeneşte el însuşi prizonier în labirintul unui mister tot mai complicat, implicat în conflictul dintre Freud şi Jung, dominat de o încântătoare pacientă şi uimit să constate că propria sa teorie despre motivaţiile lui Hamlet este greşită.
În acest roman spectaculos, New York-ul începutului de secol XX este la fel de fascinant ca duelul dintre psihanalist şi mintea omenească. O metropolă care se ridică din propriile ei vise şi coşmaruri, în care primii zgârie-nori şi saloanele strălucitoare ale milionarilor coexistă cu bordelurile oribile şi cu pivniţele înecate în fum de opiu din Chinatown.

În prezent profesor la Universitatea Yale, Jed Rubenfeld este unul dintre cei mai reputaţi specialişti americani în dreptul constituţional. A studiat filozofia la Princeton şi dreptul la Harvard, iar subiectul primei sale lucrări de diplomă a fost nimeni altul decât Sigmund Freud. Între 1980 şi 1982 a luat lecţii de actorie la celebra Juilliard School, unde a făcut o pasiune pentru Shakespeare. A citit sute de articole şi cărţi despre istoria fascinantă a New York-ului. Toate aceste experienţe au fost topite cu măiestrie în creuzetul romanului Interpretarea crimei (The Interpretation of Murder, 2006), un bestseller internaţional tradus în peste cincisprezece limbi.


Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Thriller & Mystery
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-180-9
Traducător Radu Vancu
Număr de pagini 432
Formatul cărţii 11x18 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsInterpretarea crimei
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!