Istoria cuceririi amoroase

Rating:
100 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
C147359
19.27 LEI
Pe scurt
Arta seducţiei din Antichitate până în zilele noastre.
110 manuale de seducţie, de la Ovidiu până la Pick-up artists, ale căror tactici şi tehnici, de la Alcibiade până la Casanova, ne dezvăluie modul în care bărbaţii şi femeile, de-a lungul istoriei, au făcut primul şi cel mai riscant pas: seducţia.

Cavalerii cunoşteau arta de a îmbrobodi femeile. Mai mult decât oricare altul, François Villon şi-a făcut de cap pe vremea tinereţii sale nebune. Rând pe rând, băieţii au sedus, au tras clopotele, au cochetat, au flirtat sau… au agăţat. Deşi, în sens strict, „agăţatul” este indisociabil legat de anii 1950, vicleniile şi mecanismele sale psihologice sunt milenare.

„În această carte, istoricul Jean Claude Bologne surprinde felul în care, de-a lungul epocilor, bărbaţii au recurs la diverse soluţii pentru a-şi exprima dorinţa de a începe o legătură amoroasă. Primul pas nu e niciodată sigur. Şi cel mai experimentat seducător poate gusta eşecul şi respingerea. E întotdeauna nevoie de o tehnică a apropierii, care să mărească şansele de reuşită. Pentru a reconstitui diversele strategii galante şi pentru a restitui atmosfera epocii respective, autorul a recurs la surse literare, memorii, corespondenţa, arhive judiciare şi a consultat nu mai puţin de 110 manuale de seducţie, apărute din Antichitate şi până în zilele noastre [...].” (Lucia Terzea-Ofrim, Dilema Veche)

Filolog de formaţie, Jean Claude Bologne este istoric şi profesor de iconologie medievală.
Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție În afara colecţiei
Ediția cărții I
ISBN 978-606-8073-17-0
Traducător Diana Morăraşu
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 16.5 x 24 cm
Tip copertă Cartonată, cu supracopertă
Data apariției 2009
5
Rating:
100% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIstoria cuceririi amoroase
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!