Istoria Romei (vol. I): Regalitatea de la Intemeiere la Republica

Epuizat din stoc
SKU
a256715
Preț special 21.23 LEI Preț standard 29.90 LEI
Pe scurt
Exista multe lucrari publicate despre istoria Romei, unele purtand semnaturile unor autori prestigiosi, toate marcand in stil propriu nasterea, evolutia, decaderea si disparitia unuia din cele mai importante imperii antice. Numerosii istorici care s-au aplecat de-a lungul veacurilor asupra evolutiei Romei antice ne creeaza sentimentul de solidaritate in demersul de a reliefa atat drumul institutiilor publice, cat si evidenterea realitatii vietii cotidiene a locuitorilor acestui stat. Acesta a evoluat de la stadiul de insignifianta adunatura de colibe subpamantene la pozitia de metropola uriasa pentru acele vremuri. Incercarea noastra isi are izvorul in dorinta de a oferi unui public cititor o lucrare cu caracter general despre istoria Romei, fara a avea pretentii de unicitate intr-un ocean de scrieri ce au o astfel de frumoasa si seducatoare tema.
Mai multe informații
EdituraPro Universitaria
ISBN 978-606-261-230-6
Număr de pagini 144
Formatul cărţii 15 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIstoria Romei (vol. I): Regalitatea de la Intemeiere la Republica
Rating-ul tău

Exista multe lucrari publicate despre istoria Romei, unele purtand semnaturile unor autori prestigiosi, toate marcand in stil propriu nasterea, evolutia, decaderea si disparitia unuia din cele mai importante imperii antice. Numerosii istorici care s-au aplecat de-a lungul veacurilor asupra evolutiei Romei antice ne creeaza sentimentul de solidaritate in demersul de a reliefa atat drumul institutiilor publice, cat si evidenterea realitatii vietii cotidiene a locuitorilor acestui stat. Acesta a  evoluat de la stadiul de insignifianta adunatura de colibe subpamantene la pozitia de metropola uriasa pentru acele vremuri. Incercarea noastra isi  are izvorul in dorinta de a oferi unui public cititor o lucrare cu caracter general despre istoria Romei, fara a avea pretentii de unicitate intr-un ocean de scrieri ce au o astfel de frumoasa si seducatoare tema.  

Consideram ca istoria Romei este mereu actuala, gandirea si intelepciunea anticilor nostri precursori dand nastere unor institutii politico-juridice care sunt viabile si astazi si constituie modele pentru diverse structuri statale si sisteme juridice. Pentru orice om civilizat si minimum cultivat este imposibil sa ignore Roma si pe romanii sai care ne-au lasat mostenire institutii, concepte si un adevarat tezaur de denominatiuni, expresii, dictoane si maxime care circula asstzi de parca acestea s-ar fi nascut ieri. Astfel de elemente de cultura si civilizatie au capatat caracter de universalitate si permanenta.