Kohinoor. Istoria controversata a celui mai faimos diamant din lume

în stoc
SKU
a233884
49.00 LEI
Pe scurt
Lahore, 29 martie 1849. Într-un act oficial de supunere, Maharajahul Punjabului, un băiat în vârstă de numai zece ani, ceda Companiei Britanice a Indiilor de Est teritorii vaste din cea mai bogată regiune a Indiei. Prin intermediul aceluiași act era, de asemenea, obligat să îi cedeze monarhului britanic, Regina Victoria, unul dintre cele mai valoroase obiecte din subcontinent: vestitul diamant Koh-i-Noor („Muntele Luminii”). Aceast volum este prima istorie completă și documentată a Koh-i-Noor-ului, probabil cea mai celebră și mai învăluită în legendă nestemată din lume. O carte despre lăcomie, cucerire, crimă, tortură și colonialism, în care abundă neștiute povești despre trădare și vărsare de sânge. Pe bună dreptate, Kohinoor. Istoria controversată a celui mai faimos diamant din lume este considerată de critici drept „copleșitoare, impresionantă, excepțională.” Despre autori: Născut în Scoția în 1965, William Dalrymple a studiat istoria la Ampleforth și Trinity College, Cambridge. In Xanadu, prima sa carte publicată în 1989, la vârsta de numai douăzeci și doi de ani, a devenit un apreciat bestseller și a obținut în 1990 premiile Yorkshire Post Best First Work Award și Scottish Arts Council Spring Book Award. De atunci, a mai publicat City of Djinns. A Year in Delhi (1993), From the Holy Mountain (1997) (De la Muntele Sfânt, Vellant, 2013), The Age of Kali (1998), White Mughals. Love and Betrayal in Eighteenth-Century India (2002), The Last Mughal. The Fall of a Dynasty. Delhi, 1857 (2006), Nine Lives (2009), Return of a King. The Battle for Afganistan (2013), The Anarchy. The East India Company, Corporate Violence, and the Pillage of an Empire (2019). Dintre numeroasele premii câștigate mai amintim Wolfson History Prize, Premiul Sunday Times pentru Tânărul Scriitor al Anului, Duff Cooper Memorial Award, Premiul Hemingway și Premiul Ryszard Kapuściński pentru Reportaj Literar. Locuiește împreună cu soția și cei trei copii ai săi la o fermă din apropierea orașului Delhi. Anita Anand are o carieră de peste douăzeci de ani în jurnalismul de radio și televiziune. Printre altele, de-a lungul timpului a prezentat emisiuni importante precum Daily Politics, The Heaven and Earth Show și Newsnight. În prezent realizează, pe BBC Radio 4, emisiunea Any Answers. Prima sa carte, Sophia: Princess, Suffragette, Revolutionary (2015), a fost foarte bine primită atât de public, cât și de critică. Locuiește la Londra cu soțul și cei doi copii ai săi.
Mai multe informații
EdituraOmnium
ISBN 9786069519783
Traducător Raluca Cimpoiașu
Număr de pagini 256
Formatul cărţii 13.5 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsKohinoor. Istoria controversata a celui mai faimos diamant din lume
Rating-ul tău

Lahore, 29 martie 1849. Într-un act oficial de supunere, Maharajahul Punjabului, un băiat în vârstă de numai zece ani, ceda Companiei Britanice a Indiilor de Est teritorii vaste din cea mai bogată regiune a Indiei. Prin intermediul aceluiași act era, de asemenea, obligat să îi cedeze monarhului britanic, Regina Victoria, unul dintre cele mai valoroase obiecte din subcontinent: vestitul diamant Koh-i-Noor („Muntele Luminii”).

Aceast volum este prima istorie completă și documentată a Koh-i-Noor-ului, probabil cea mai celebră și mai învăluită în legendă nestemată din lume. O carte despre lăcomie, cucerire, crimă, tortură și colonialism, în care abundă neștiute povești despre trădare și vărsare de sânge. Pe bună dreptate, Kohinoor. Istoria controversată a celui mai faimos diamant din lume este considerată de critici drept „copleșitoare, impresionantă, excepțională.”

Despre autori:

Născut în Scoția în 1965, William Dalrymple a studiat istoria la Ampleforth și Trinity College, Cambridge. In Xanadu, prima sa carte publicată în 1989, la vârsta de numai douăzeci și doi de ani, a devenit un apreciat bestseller și a obținut în 1990 premiile Yorkshire Post Best First Work Award și Scottish Arts Council Spring Book Award. De atunci, a mai publicat City of Djinns. A Year in Delhi (1993), From the Holy Mountain (1997) (De la Muntele Sfânt, Vellant, 2013), The Age of Kali (1998), White Mughals. Love and Betrayal in Eighteenth-Century India (2002), The Last MughalThe Fall of a Dynasty. Delhi, 1857 (2006), Nine Lives (2009), Return of a King. The Battle for Afganistan (2013), The Anarchy. The East India Company, Corporate Violence, and the Pillage of an Empire (2019). Dintre numeroasele premii câștigate mai amintim Wolfson History Prize, Premiul Sunday Times pentru Tânărul Scriitor al Anului, Duff Cooper Memorial AwardPremiul Hemingway și Premiul Ryszard Kapuściński pentru Reportaj Literar. Locuiește împreună cu soția și cei trei copii ai săi la o fermă din apropierea orașului Delhi.

Anita Anand are o carieră de peste douăzeci de ani în jurnalismul de radio și televiziune. Printre altele, de-a lungul timpului a prezentat emisiuni importante precum Daily PoliticsThe Heaven and Earth Show și Newsnight. În prezent realizează, pe BBC Radio 4, emisiunea Any Answers. Prima sa carte, Sophia: Princess, Suffragette, Revolutionary (2015), a fost foarte bine primită atât de public, cât și de critică. Locuiește la Londra cu soțul și cei doi copii ai săi.