Manastirea din Parma

Epuizat din stoc
SKU
C200564
29.40 LEI
Pe scurt

Judecat de Balzac ca fiind cel mai important roman francez al timpului sau, Manastirea din Parma este un portret clasic de aventura aristocratica. Fabrizio del Dongo, participant la batalia de la Waterloo, candideaza la postul de arhiepiscop. El este susţinut de matuşa sa, care îl iubeşte foarte mult, ducesa de Sanseverina. Partidul advers însă izbuteşte să facă să fie arestat şi, în vreme ce ducesa se străduieşte să-1 salveze, Fabricio se îndrăgosteşte de Clelia, fiica guvernatorului închisorii.

Manastirea din Parma, ultima lucrare de mari dimensiuni a celui care, atata timp cat a trait, s-a numit Henry Beyle, iar cand a devenit nemuritor, se numeste Stendhal. Viata si opera lui Stendhal au avut parte, mai ales de vreo cinzeci de ani incoace, de cercetatori pasionati, scormonitori curiosi si sistematizatori neobisnuiti de manuscrise compacte si notatii disperate, adevarati copoi de urme si indici literare


Protagonistul romanului trece prin nenumărate întâmplări: evadează, e pe cale să fie otrăvit, este salvat de Clelia - care însă trebuie să se mărite cu un alt bărbat. După mai mulţi ani, când Clelia moare, Fabricio - devenit celebru în lumea ecleziastică - se retrage la Mănăstirea Parma.

Mai multe informații
EdituraGramar
ISBN 978-606-8395-01-2
Număr de pagini 416
Formatul cărţii 14x20
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsManastirea din Parma
Rating-ul tău