Marele Gatsby

în stoc
SKU
a272899
Preț special 28.12 LEI Preț standard 37.50 LEI
Pe scurt
Una dintre capodoperele literaturii americane, Marele Gatsby prezinta, prin ochii si vocea tanarului Nick Carraway, povestea ascensiunii si decaderii lui Jay Gatsby. The Great Gatsby, film din 2013, cu Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire si Carey Mulligan, in regia lui Baz Luhrmann, nominalizat si castigator la Premiile Oscar, dar si la Premiile BAFTA si AACTA (pentru cel mai bun film, cea mai buna regie si cel mai bun actor in rol principal)
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Clasici ai literaturii
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-606-088-587-0
Traducător Simona Gosu
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMarele Gatsby
Rating-ul tău

Una dintre capodoperele literaturii americane, Marele Gatsby prezinta, prin ochii si vocea tanarului Nick Carraway, povestea ascensiunii si decaderii lui Jay Gatsby.

The Great Gatsby, film din 2013, cu Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire si Carey Mulligan, in regia lui Baz Luhrmann, nominalizat si castigator la Premiile Oscar, dar si la Premiile BAFTA si AACTA (pentru cel mai bun film, cea mai buna regie si cel mai bun actor in rol principal)

Marele Gatsby se citeste cu o harta (imaginara) a New Yorkului mereu la indemana. Harta aceasta este mai mult sau mai putin tributara unei anume epoci - pentru ca insasi "Epoca Jazzului" (The Jazz Age) este o fictiune, o pro­iectie metaforica a unor vremuri prea putin poetice in sine. Fara harta aceasta inchipuita am pierde notiunea timpului sau ideali­zat, cu atatea punti de otel tintind in vremuri ca acestea, prin care trecem chiar acum, la 120 de ani de la nasterea lui F. Scott Fitzge­rald (1896–1940). - Anca Peiu
 
Desi aparitia i-a fost intampinata cu unele rezerve, romanul Marele Gatsby a cunoscut o popularitate extraordinara dupa decesul autorului, astazi fiind considerat una dintre capodoperele literaturii americane. Nenumarate dramatizari si ecranizari ii incununeaza statutul de preferat atat in randul cititorilor, cat si al criticii.
 
Romanul acesta Marele Gatsby este aproape de perfectiune. Ai scris o capodopera data naibii! - Ernest Hemingway
 
Marele Gatsby e un roman elaborat cu atata, extraordinara migala - scenele sale sunt atat de pe deplin realizate, evocarile sentimentelor, atat de delicate, limbajul sau are atat de multe straturi -, incat [...] trebuie sa il studiezi rand cu rand [...] pentru a-i putea aprecia adevarata valoare. - Haruki Murakami