Micul dejun al campionilor

Epuizat din stoc
SKU
C187063
Preț special 6.88 LEI Preț standard 9.17 LEI
Pe scurt

Micul dejun al campionilor este o carte fantastică: scoate la iveală ca pe bandă toate nemulţumirile legate de America şi le face să pară proaspete, amuzante, şocante, pline de ură sau adorabile.” (The New York Times)

Batrânul scriitor de SF‑uri necunoscute, Kilgore Trout, unul dintre personajele favorite ale lui Vonnegut şi „eminenţa cenuşie” a romanului Micul dejun al campionilor sau La revedere, tristă zi de luni (1973), descoperă îngrozit că un vânzător de maşini din Vestul Mijlociu, Dwayne Hoover, ia ficţiunile sale drept realitate. Cuprins de demenţă, acesta din urmă începe să creadă că toţi oamenii din jurul său sunt roboţi inventaţi cu unicul scop de a‑i susţine lui existenţa, de a‑l mira sau şoca, de a scoate de la el mereu alte înşiruiri de cuvinte sau reacţii. În viziunea lui Hoover, el este singura fiinţă de pe planetă care dispune de liber-arbitru, iar restul lumii pare o glumă proastă. Fireşte, nu asta intenţionase Kilgore Trout cu poveştile lui trăsnite, dar pentru Vonnegut acesta este pretextul pentru a explora propriile subiecte de interes – de la război, sex, rasism şi iubire la succes, politică şi poluare (pe scurt, lucrurile care chiar contează) – într‑o satiră vicleană şi periculos de amuzantă, care încearcă să ne aducă aminte că suntem în stare să vedem şi adevărul.


„Vonnegut este George Orwell, doctorul Caligari şi Flash Gordon, amestecaţi laolaltă într-un singur scriitor – un savant dement, caraghios, dar de o înaltă ţinută etică.” (Time)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Proza XX
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1146-1
Traducător Carmen Paţac
Număr de pagini 344
Formatul cărţii 10,6 x 18 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMicul dejun al campionilor
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!