Micul Print

în stoc
SKU
a275526
Preț special 14.26 LEI Preț standard 19.01 LEI
Pe scurt
Antoine Marie Jean-Baptise Roger, viconte de Saint-Exupery, pe numele sau complet, s-a nascut la 29 iunie 1900, la Lyon, in Franta, intr-o familie apartinand aristocratiei franceze, tatal sau fiind Jean de Saint-Exupery, iar mama, Marie de Fonscolombe. Scriitor, ziarist si aviator francez, Antoine a avut o viata plina de aventuri palpitante: a pilotat avioane in Razboiul Civil Spaniol, a fost reporter in Indochina si in Rusia, s-a inrolat in aviatia franceza in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar o parte dintre aceste experiente au fost consemnate in cateva dintre cartile sale (Curierul de Sud, 1929, Zbor de noapte, 1931, Pilot de razboi, 1942).
Mai multe informații
EdituraPrestige
Ediția cărții I
ISBN 978-630-332-074-8
Număr de pagini 128
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMicul Print
Rating-ul tău

Antoine Marie Jean-Baptise Roger, viconte de Saint-Exupery, pe numele sau complet, s-a nascut la 29 iunie 1900, la Lyon, in Franta, intr-o familie apartinand aristocratiei franceze, tatal sau fiind Jean de Saint-Exupery, iar mama, Marie de Fonscolombe.

Scriitor, ziarist si aviator francez, Antoine a avut o viata plina de aventuri palpitante: a pilotat avioane in Razboiul Civil Spaniol, a fost reporter in Indochina si in Rusia, s-a inrolat in aviatia franceza in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar o parte dintre aceste experiente au fost consemnate in cateva dintre cartile sale (Curierul de Sud, 1929, Zbor de noapte, 1931, Pilot de razboi, 1942).

In 1944, in timpul unui zbor de recunoastere, Antoine de Saint-Exupery a disparut deasupra Marii Mediterane. 
Micul print, cea mai iubita dintre scrierile lui si una dintre primele trei cele mai traduse carti din toate timpurile, a vazut lumina tiparului la New York, in 1943. De atunci si pana acum, povestea micului print s-a bucurat de un succes urias: i s-au dedicat muzee si expozitii, a fost ecranizata si dramatizata, iar copiii de pretutindeni o citesc si o recitesc de fiecare data cu aceeasi incantare.
Antoine de Saint-Exupery si-a folosit avionul ca instrument pentru a explora lumea si pentru a descoperi solidaritatea umana in eforturile fratesti ale oamenilor de a-si indeplini sarcinile. Limbajul sau este liric si emotionant, cu o nobilime simpla.