Minti imprastiate. De unde vine si cum se trateaza tulburarea de deficit de atentie

în stoc
SKU
a272788
59.00 LEI
Pe scurt
Cu bine-cunoscuta sa abordare riguroasă și totodată captivantă, autorul le propune celor care suferă de ADD căi de a duce vieți mai echilibrate. Un bestseller internațional, scris empatic și convingător.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Biblioterapia
Ediția cărții I
ISBN 978-606-441-686-5
Traducător Cristina Stefan
Număr de pagini 384
Formatul cărţii 15 x 21 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMinti imprastiate. De unde vine si cum se trateaza tulburarea de deficit de atentie
Rating-ul tău

Cu bine-cunoscuta sa abordare riguroasă și totodată captivantă, autorul le propune celor care suferă de ADD căi de a duce vieți mai echilibrate. Un bestseller internațional, scris empatic și convingător.

Dacă alte studii despre această afecțiune pornesc de la ipoteza transmiterii genetice, în volumul de față accentul cade pe felul în care societatea și emoțiile modelează realitatea pacienților. Apelând la cercetări de ultimă oră și la exemple din propria experiență, Maté arată cum pot fi reglate emoțiile și cum poate fi ADD ținută sub control. Dinamica familială și relațiile cu lumea, alături de înțelegerea propriilor mecanisme interioare sunt doar câteva dintre coordonatele care pot fi îmbunătățite cu ajutorul acestei lecturi fundamentale, în care biologia omului, neuroștiințele, psihologia și alte discipline alcătuiesc, împletindu-se, o perspectivă unică.

Gabor Maté, cunoscut medic canadian de origine maghiară, a lucrat în domeniul îngrijirii paliative și este autor al unei serii de bestsellere. Recunoscut ca autoritate pe teme precum stresul, sănătatea fizică și psihică, tulburarea de hiperactivitate și deficitul de atenție (ADHD), parentingul și dependențele, Gabor Maté călătorește mult pentru a se adresa personalului medical, profesorilor și publicului general din America de Nord și din afara ei. Pentru activitatea sa de excepție din domeniul medical și pentru cărțile scrise, Gabor Maté a primit Premiul Hubert Evans pentru nonficțiune și i s-au acordat Ordinul Canadei și Civic Merit Award din partea orașului Vancouver, unde locuiește. Printre volumele publicate la Curtea Veche Publishing se numără Când corpul spune nu (2021), un reper important în opera sa, traducerea în limba română devenind instantaneu bestseller național și Ține‑ți copiii aproape (2023, alături de coautorul Gordon Neufeld).