Moartea religiei si renasterea spiritului

în stoc
SKU
a272642
38.00 LEI
Pe scurt
Moartea religiei si renasterea spiritului. Intoarcere la inteligenta inimii In fiecare colt al lumii exista oameni care sufera sau mor din cauza altor oameni. Sunt violenta si cruzimea innascute in natura noastra? Vizionarul Joseph Chilton Pearce analizeaza in magistrala lucrare Moartea religiei si renasterea spiritului modul in care amprenta noastra culturala imprima un camp de forta negativ ce blocheaza ascensiunea naturala a spiritului catre natura sa innascuta definita de iubire si altruism. Pearce respinge ipoteza neodarwinista conform careia violenta este inerenta umanitatii, identifica religia ca motorul amprentei noastre culturale negative si arata cum interactiunile inadecvate din copilarie ne blocheaza inconstient spiritul creator.
Mai multe informații
EdituraFor You
Ediția cărții I
ISBN 978-606-639-633-2
Traducător Iuliana Leonti
Număr de pagini 336
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMoartea religiei si renasterea spiritului
Rating-ul tău

Moartea religiei si renasterea spiritului. Intoarcere la inteligenta inimii

In fiecare colt al lumii exista oameni care sufera sau mor din cauza altor oameni. Sunt violenta si cruzimea innascute in natura noastra?

Vizionarul Joseph Chilton Pearce analizeaza in magistrala lucrare Moartea religiei si renasterea spiritului modul in care amprenta noastra culturala imprima un camp de forta negativ ce blocheaza ascensiunea naturala a spiritului catre natura sa innascuta definita de iubire si altruism. Pearce respinge ipoteza neodarwinista conform careia violenta este inerenta umanitatii, identifica religia ca motorul amprentei noastre culturale negative si arata cum interactiunile inadecvate din copilarie ne blocheaza inconstient spiritul creator.

Pornind de la descoperiri recente din neurostiinte, neurocardiologie, antropologie culturala si dezvoltarea creierului, autorul identifica si solutii pentru inversarea acestei tendinte. Cand ii permitem inteligentei inimii sa infloreasca, ne recuperam adevarata natura si spiritualitatea autentica.
 
Desi avem o cultura, actiunile noastre sunt rareori civilizate si, in ciuda numeroaselor religii, vidul spiritual pare epidemic. Valul tot mai ridicat de violenta fata de sine, fata de Pamant si fata de ceilalti se intensifica, in timp ce miscarile sporadice catre reinnoirea spirituala se fragmenteaza in incertitudine. Totusi, moartea iminenta a religiei este in masura sa aduca - sau cel putin sa permita - renasterea spiritului. Nu conteaza ca astazi, ca intotdeauna, se ridica nori negri din toate partile. Sophia isi ofera in continuare raspunsul, centrata in inima noastra ca intotdeauna, mai aproape decat insasi respiratia, gata sa ne insufleteasca din nou in fiecare clipa. - Joseph Chilton Pearce