Momente din istorie (vol. III) – Iuliu Maniu

Epuizat din stoc
SKU
a262900
36.75 LEI
Pe scurt
Al treilea volum din seria Momente din Istorie, romanul grafic interactiv „Iuliu Maniu”, vă propune un tur virtual al Casei Memoriale ”Iuliu Maniu” de la Bădăcin prin intermediul benzii desenate istorice – realizată de Mihai I. Grăjdeanu, precum și o cronologie desenată în cadre succesive a celor mai importante momente din viața lui Iuliu Maniu. Contribuția lui Maniu la evoluția țării noastre în prima jumătate a secolului XX a fost esențială, iar el rămâne un model pentru cei de azi și de mâine.
Mai multe informații
EdituraFundatia Culturala "Memoria"
ISBN 6422917000951
Număr de pagini 74
Formatul cărţii 14.5 x 22 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMomente din istorie (vol. III) – Iuliu Maniu
Rating-ul tău

Al treilea volum din seria  Momente din Istorie, romanul grafic interactiv „Iuliu Maniu”, vă propune un tur virtual al Casei Memoriale ”Iuliu Maniu” de la Bădăcin prin intermediul benzii desenate istorice – realizată de Mihai I. Grăjdeanu, precum și o cronologie desenată în cadre succesive a celor mai importante momente din viața lui Iuliu Maniu. Contribuția lui Maniu la evoluția țării noastre în prima jumătate a secolului XX a fost esențială, iar el rămâne un model pentru cei de azi și de mâine.

„În toate funcțiile politice pe care le-a deținut de-a lungul unei cariere impresionante de peste o jumătate de veac, Iuliu Maniu s-a remarcat prin cinste, corectitudine și modestie, încercând, prin propriul exemplu, să introducă morala creștină în viața politică românească. A fost unul dintre artizanii Unirii Transilvaniei cu România, președinte al Consiliului Dirigent și prim-ministru în trei guverne național-țărăniste. A devenit apoi liderul opoziției democratice din România și a luptat în permanență împotriva oricăror încercări de îngrădire a libertăților cetățenești şi instaurarea unor regimuri dictatoriale, fie că au venit din partea lui Carol al II-lea, a mareșalului Antonescu sau a comuniștilor. Ca o ultimă dovadă de patriotism, și-a donat întreaga avere bisericii, spre admi­nistrare, cu scopul ca la Bădăcin, la Casa din «Dealul Țarinii», să fie educați tinerii, așa cum se poate observa și din «vizita» pe care o realizează elevii prin intermediul acestei benzi desenate, pe care o considerăm o importantă formă de valorizare a patrimoniului.”
Dr. Marin Pop