Momente și schițe alese pentru copii

în stoc
SKU
a264305
49.90 LEI
Pe scurt
Momentele și schițele lui Caragiale, care au încântat și au educat nenumărate generații – de copii, dar și de adulți –, se bucură acum de noi și inspirate ilustrații. Umorul, ironia fină în fața moravurilor societății, comicul și narațiunea savuroase ale lui Caragiale se îmbină cu ilustrațiile fermecătoare ale Dianei Tivu, aducând în fața cititorilor un univers familiar și îndrăgit, care reușește, în mod remarcabil, să surprindă și să captiveze din nou publicul.
Mai multe informații
EdituraCorint Junior
Colecție Clasici Corint Junior
ISBN 9789731288659
Număr de pagini 128
Formatul cărţii 17 x 22.5 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMomente și schițe alese pentru copii
Rating-ul tău

Momentele și schițele lui Caragiale, care au încântat și au educat nenumărate generații – de copii, dar și de adulți –, se bucură acum de noi și inspirate ilustrații.

Umorul, ironia fină în fața moravurilor societății, comicul și narațiunea savuroase ale lui Caragiale se îmbină cu ilustrațiile fermecătoare ale Dianei Tivu, aducând în fața cititorilor un univers familiar și îndrăgit, care reușește, în mod remarcabil, să surprindă și să captiveze din nou publicul.

Opera lui Caragiale e subestimată de către unii sub motiv că ea zugrăvește moravurile și că acestea sunt efemere. N‑ar mai exista bunăoară deputați agramați și comisari escroci. Cu toate acestea, există tipuri sociologice, precum există categorii individuale, și piesa de moravuri nu stă mai prejos decât piesa de caracter. În virtutea inegalității eterne între indivizi, vor fi totdeauna parveniți care să folosească paiațerește formele în care au intrat de curând. Din observațiile de moravuri vin mai ales bufoneria, farsa grasă, iar studiul atitudinilor sociale veșnice s‑a concentrat în câteva formule fără greș, constituind un comic aproape pur.”

George Călinescu

„Nimeni înaintea lui, numai Creangă în același timp cu el, destui de puțini după dânșii au fost scriitori care au adus în notarea graiului viu aceeași preciziune a auzului, aceeași intuiție exactă a sintaxei vorbite, a vocabularului și a inflexiunilor care ne uimesc în proza lui Caragiale. Recitiți oricare din paginile lui Caragiale, adevărul vorbirii este izvorul încântării mereu reînnoite pe care o sorbim din ele. Omul nu monologhează însă în paginile acestea. Vorbirea lui este o întrebare sau un răspuns. Oamenii lui Caragiale se găsesc totdeauna în acțiune, în acțiunea orală, adică în dialog.”

Tudor Vianu