Tănase Scatiu nu avea convingeri. Avea numai interese.
El nu avea prieteni.
Din nefericire pentru poporul român, pentru România, această categorie a ciocoilor a existat întotdeauna şi mai cu seamă azi, când a apărut un alt tip de ciocoi - CIOCOIUL NOU. El nu are complexul inferiorităţii; trecut prin universitate şi tot felul de studii superioare şi doctorate, îşi închipuie că este nu numai intelectual, ci mai mult: oxigenul unui popor.
Apariţia ei se datorează devotamentului şi perseverenţei soţiei regretatului scriitor Aurel Sergiu Marinescu, doamna Manon Marinescu, care a adunat între paginile cărţii seria de articole ale soţului ei, intitulată Năstase Scatiu şi publicată numai în presa emigraţiei şi pe Internet, alături de alte articole dedicate aceluiaşi subiect.
Jurnalist şi fost deţinut politic, Aurel Sergiu Marinescu (1929-2008) a fost o figură remarcabilă a exilului românesc. Scriitorul este cunoscut publicului românesc datorită ciclului “O contribuţie la istoria exilului românesc”, gândit să aibă 12 volume, dintre care 10 au apărut deja. Aurel Sergiu Marinescu a mai scris: “Armata Roşie”, “Înainte şi după dictatul de la Viena”, “Mă plec peste ani”, “Prizonier în propria ţară”.
Validate your login