O fata la Auschwitz

în stoc
SKU
a270171
Preț special 31.24 LEI Preț standard 44.00 LEI
Pe scurt
O fata la Auschwitz. Povestea adevarata a unei supravietuitoare, singura din familia sa Cum va reusi o adolescenta sa supravietuiasca singura ororilor de la Auschwitz? Polonia, 1944 Trenul a incetinit si s-a oprit cu un scartait de frane. Aveau senzatia ca asteapta de o vesnicie in vagon, iar cand usile masive s-au deschis in cele din urma, parea sa se fi dezlantuit haosul.
Mai multe informații
EdituraOmnium
ISBN 978-630-661-605-3
Traducător Iris Manuela Anghel
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsO fata la Auschwitz
Rating-ul tău

O fata la Auschwitz. Povestea adevarata a unei supravietuitoare, singura din familia sa

Cum va reusi o adolescenta sa supravietuiasca singura ororilor de la Auschwitz?

Polonia, 1944
Trenul a incetinit si s-a oprit cu un scartait de frane. Aveau senzatia ca asteapta de o vesnicie in vagon, iar cand usile masive s-au deschis in cele din urma, parea sa se fi dezlantuit haosul.

Sara Leibovits, o adolescenta evreica de aproape saisprezece ani, se afla in tren impreuna cu familia ei. In doar cateva minute, soarta avea sa le fie pecetluita. Membrii familiei si-au petrecut ultimele clipe impreuna, pe peronul de la Auschwitz, inainte de a fi raspanditi in toate directiile si lasati sa-si infrunte singuri destinul. Despartita de familie, Sara s-a vazut nevoita sa tina piept, de una singura, multor corvezi fizice si incercari umilitoare, straduindu-se, in tot acest timp, sa pastreze anumite valori precum curajul, credinta si empatia, pentru a supravietui iadului pe pamant - lagarul de la Auschwitz.

Aceasta este povestea impresionanta a Sarei Leibovits, intretesuta cu descrieri inspaimantatoare din perioada petrecuta la Auschwitz si cu relatarea unor experiente traumatizante, traite impreuna cu ceilalti supravietuitori. Povestea se contopeste cu cea a fiicei sale care, saptezeci de ani mai tarziu, intruchipeaza glasul generatiei urmatoare si intregeste istoria supravietuitorilor Holocaustului.